Mazo kooperatīvu grupā balva tika piešķirta gaļas un piena šķirņu lopu audzētāju LPKS "ABC PROJEKTS" Durbes novadā un tā vadītājam Mārtiņam Vāgneram. Vidēji lielo kooperatīvu grupā par labākajiem tika atzīts piena lopkopības LPKS "Viļāni" Viļānu pagastā un vadītāja Aija Kiserovska. Savukārt lielo kooperatīvu grupā laurus plūca LPKS "Vidzemes agroekonomiskā kooperatīva sabiedrība" (VAKS) Valmierā un vadītājs Indulis Jansons.

Balvu "Gada lauksaimniecības kooperatīvs izaugsmē" saņēma LPKS "Barkavas arodi" Barkavas pagastā un vadītājs Alberts Gailums.

Kopumā konkursā savas balsis par labāko lauksaimniecības kooperatīvu atdevuši vairāk nekā 3000 lauksaimnieki visā Latvijā. Visaktīvākie balsotāji - vidzemnieki. Balsojums noritēja no 2. līdz 24. janvārim internetā, kā arī Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra birojos visā Latvijā, lauksaimnieku nevalstisko organizāciju birojos un Zemkopības ministrijā anketu veidā.

Konkursa rīkotāju Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas valdes priekšsēdētājs Indulis Jansons norāda, ka vairāki kooperatīvi ir uzrādījuši pārliecinošus rezultātus gan vietējā tirgū, gan eksportā. "ABC PROJEKTS" panākumi vieš cerības, ka ar kooperācijas sasniegumus var gūt arī gaļas liellopu nozarē, kas līdz šim ir bijusi visai problemātiska.

Jansons arī priecīgs par piena kooperatīva "Viļāni" panākumiem, ko apzīmē ar labi zināmu latgaliešu uzdrīkstēšanos.
"Barkavas arodi" vadība ir paveikusi nozīmīgu darbu apjomu kāpināšanā, pagājušā gadā veiktas būtiskas investīcijas, kas ļāvušas attīstīt graudkopību visā reģionā, un zemniekiem augt līdz ar kooperatīvu.

Pasākumā tika pasniegtas arī īpašās LLKA balvas: "Gada notikums kooperācijā: par stabilitātes nodrošināšanu lauksaimniekiem un kooperācijas veicināšanu piena nozarē gadsimta garumā" saņēma LKPS "Straupe", savukārt balva "Pirmajam LPKS eksporta milzim un 100% zemniekiem piederošam Latvijas lielākajam uzņēmumam" tika pasniegta LPKS "Latraps".

Visi balvu saņēmēji, kā arī LPKS "Saimnieks V" saņēma arī Zemkopības ministrijas Atzinības rakstus.

Konkurss šogad tiek rīkots ceturto reizi un kļuvis par gaidītu notikumu Latvijas lauksaimnieku vidū. Četru gadu laikā konkursā laurus plūkuši daudzi kooperatīvi, tostarp, tādas pazīstamas lauksaimnieku kooperatīvās sabiedrības kā "Piena ceļš", "LATRAPS", "Straupe", "Vidzemes agroekonomiskā kooperatīvā sabiedrība", "Durbes grauds", "Viļāni", "Zaļais grozs", "Mūsmāju dārzeņi", u.c.