Centrs ir jaunākais Līvānu novada domes veikums un to plānots atklāt 2014. gada 31. janvārī. Centrs piedāvās plašas iespējas ne tikai jauniešiem, bet jebkuram aktīvam un sportiskam novada cilvēkam.

Centrā tiks piedāvātas iespējas neformālajai izglītībai, brīvā laika pavadīšanai, brīvprātīgajam darbam, pašu jauniešu iniciatīvai, kā arī sporta un veselīga dzīvesveida pasākumiem, nodrošinot tehniskos resursus dažāda vecuma cilvēkiem .

Ikvienam būs pieejams futbola laukumu ar mākslīgo segumu un tribīnēm, skeitparks, pludmales futbola laukums, strītbola laukums ar sešiem groziem. Ziemā darbosies arī hokeja laukums - slidotava. Teritorijas ir apgaismotas, nožogotas, aprīkotas ar soliņiem, celiņiem un video novērošanu.

Iekštelpās izvietota jauniešu brīvā laika zona - zāle ar plašu galda spēļu piedāvājumu, atpūtas zona un datorzona. Tāpat tiks ierīkotas divas spoguļzāles, kur trenēties galda spēļu mīļotājiem, deju un vingrošanas grupu dalībniekiem. Varēs izmantot bolderinga sienu kāpšanai, kā arī jauniešu mūzikas telpu ar instrumentiem, skaņu un gaismu aparatūrām, mobilo dīdžeju pulti, lai varētu apskaņot arī āra pasākumus. Iekārtotas arī trenažieru zāle un virtuves zona, tiks ierīkot hosteļa telpa.

Ēkas platība ir 800 kvadrātmetri. Līdzekļi tā izbūvei un iekštelpu iekārtošanai piesaistīti caur Latvijas Šveices programmas projektu "Multifunkcionālā jaunatnes iniciatīvu centra (JIC) izveide Līvānos" un Eiropas Reģionālās attīstības fonda projekta "Līvānu novada pirmsskolas un interešu izglītības iestāžu infrastruktūras uzlabošana".

Projekta kopējās izmaksas - 1 647 923 lati, attiecināmās izmaksas ir 1 637 820 lati, no kuriem 1 392 147 lati ir ERAF finansējums, bet 196 539 lati - pašvaldības līdzfinansējums, savukārt 49 134 lati - valsts budžeta dotācija pašvaldībai.