Labākās skices autoram Līvānu novada dome piešķirs 500 eiro (pēc nodokļu nomaksas, kā arī tiesības turpināt darbu pie objekta - izstrādāt tehnisko projektu, par to tiks slēgts atsevišķs līgums.

"Līvāni ir pilsēta, kuru visā garumā šķērso valsts nozīmes automaģistrāle A6, pa kuru ik dienas pārvietojas tūkstošiem autobraucēju. Robežzīme ir nozīmīgs vides objekts, kas nenoliedzami piesaista cilvēku uzmanību," akcentē Kraukle.

Jaunajai robežzīmei ar uzrakstu "Līvāni" jābūt vismaz četru metrus augstai, diennakts tumšajā laikā izgaismotai. Būtiski, lai objekts atspoguļotu Līvānus kā pilsētu ar senām stikla ražošanas tradīcijām, vienlaikus akcentējot pilsētas moto: "Līvāni – atslēga Latgales vārtos!"

Mākslinieki no visas Latvijas savus skiču projektus aicināti iesniegt divus mēnešus – līdz 30.maijam Līvānu novada domē, Rīgas ielā 77, Līvānos, LV-5316 ar norādi "Pilsētas robežzīmes "Līvāni" ideju skiču konkursam".

Ar konkursa nolikumu un prasībām var iepazīties internetā www.livani.lv vai Līvānu novada domes Būvniecības un infrastruktūras daļā.

Nepieciešamība pēc jaunas Līvānu pilsētas robežzsīmes ir acīmredzama. "Tagadējās pilsētas robežzīmes nav veidotas vienotā stilā un ir novecojušas. Senākā būvēta no sarkaniem ķieģeļiem un uzstādīta pirms vairāk nekā 30 gadiem, ir sliktā tehniskā un vizuālā kvalitātē. Divas pārējās veidotas šamota tehnikā pirms aptuveni 15 gadiem," iemeslus konkursa rīkošanai min Līvānu novada pašvaldības pārstāve.