Nekāda prokrieviskā aģitācija Līvānu novadā līdz šim nav bijusi novērota - nedz no iedzīvotājiem, nedz drošības policijas pašvaldībā šāda informācija nav ienākusi. Tieši pretēji, apmeklējot valsts svētku pasākumus savā novadā un Rīgā, Līvānu mērs bija patīkami pārsteigts gan par lielo valsts svētku svinētāju skaitu kopumā, gan arī par lielo krieviski runājošo īpatsvaru.

"Redzot visus šos cilvēkus, kas valsts svētkus svinēja kopā ar ģimeni un ar lielu cieņu noklausījās Valsts prezidenta uzrunu, kārtējo reizi pārliecinājos, ka galvenā valsts drošības problēma slēpjas nevis ārpus valsts vai cittautiešos, bet gan tās iekšienē - lēmumos, kādus pieņem Saeima un Ministru kabinets, konkrētu deputātu un ministru rīcībā," atzina Vaivods.

Aptauju dati liecina, ka par valsts patriotiem sevi uzskata ne tikai latvieši, bet arī pārsteidzoši liels skaits Latvijā dzīvojošo cittautiešu. Tādēļ arī Saeimas un valdības lēmumos jābūt ņemtām vērā visu tautību Latvijas iedzīvotāju interesēm, pārliecināts Līvānu mērs.
Līvānu domes priekšsēdētājs pauda pārsteigumu par to, ka nedz Valsts prezidenta uzrunas laikā, nedz arī pēc tam tuvumā nebija manāmi nedz Saeimas deputāti, nedz valdības ministri, kam tobrīd loģiski būtu bijis būt kopā ar Latvijas tautu.

Tāpat, pēc Vaivoda domām, būtu izvērtējama atsevišķu Saeimas deputātu rīcība pēc vēlēšanām ar tā saucamo labprātīgo/piespiedu aizvietošanu, kad viens deputāts noliek mandātu un cits nāk viņa vietā, un deputāta mandāta nenolikšanu, vismaz uz izmeklēšanas laiku, un iešanu uz Saeimas Nacionālās drošības komisijas sēdēm laikā, kad tiek izskatīts jautājums par viņa iespējamo saistību ar balsu pirkšanu. Ne mazāku kaunu valstij dara arī ārlietu ministra paziņojums par savu netradicionālo seksuālo orientāciju, ko daudzi valsts iedzīvotāji uztvēruši kā "spļāvienu sejā".

"Tauta ir šokā par augšās notiekošo, par šo teātri, kas tiek spēlēts. Visi šie fakti nedara godu nedz Saeimai, nedz Ministru kabinetam, un šāda rīcība ir viens no lielākajiem mūsu valsts ienaidniekiem, ko savās interesēs var izmantot mūsu valsts nelabvēļi," norādīja Vaivods.

"Kas tad notika Ukrainā, kādēļ šāds notikumu attīstības scenārijs kļuva iespējams? Tikai tādēļ, ka valsti bija pārņēmusi totāla korupcija, viss bija izzagts, un tās iedzīvotāji bija neapmierināti ar notiekošo - citiem vārdiem runājot, valsts bija kļuvusi iekšēji nestabila," norādīja Vaivods.