25. kājnieku bataljona rotas komandieris, kapteinis Edgars Līcītis, pastāstīja, ka jaunās zemessargu pulcēšanās telpas Madonā, Blaumaņa ielā 3, iegūtas, pateicoties Madonas novada pašvaldībai, ar kuru laba sadarbība izveidojusies pērn, rīkojot starptautiskās militārās sacensības "Zemessardzes patruļa 2013".

"Sacensību laikā ieminējāmies, ka zemessargiem Madonā būtu nepieciešamas telpas, un pašvaldība bija atsaucīga. Šī nav domāta kā vieta, kur zemessargiem sanākt kopā un atpūsties, bet gan kā 25. bataljona atbalsta punkts. Kā zināms, savulaik Madonas 26. zemessardzes bataljonu pievienoja 25. Gulbenes bataljonam, un mēs palikām bez vietas, kur pašiem Madonā pulcēties un kur uzņemt jaunos zemessargus," laikrakstam teicis kapteinis Līcītis.

Viņš akcentēja, ka ar telpām zemessargi ir pat ļoti apmierināti. "Nedaudz pamainīsim telpu iekārtojumu, taču savu primāro funkciju - vieta, kur cilvēks var uzrakstīt iesniegumu un iestāties zemessardzē -, tās pilda," atzīst kapteinis.

Šajās telpās būs iespējams organizēt pirmapmācības nelielām jauno zemessargu grupām, kā arī rīkot sanāksmes rotas komandējošajam sastāvam.

25. kājnieku bataljona atbalsta punkts būs atvērts otrdienās, trešdienās un piektdienās no pulksten 8 līdz 17.