Liela daļa skolēnu Madonas novadā, mācoties vidusskolas pēdējās klasēs, uzsāk autoskolas gaitas. Tādējādi pašvaldība lēmusi atbalstīt vidusskolas, sedzot autovadīšanas kursu teorijas apmācības, kā arī pirmās medicīniskās palīdzības nodarbību izmaksas.

Madonas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks Agris Lungevičs uzsver: "To, ka skolēniem ir interese, mēs redzam no tā, cik daudzi vidusskolēni iespēju robežās paši kārto tiesības, izejot visu apmācību ciklu, sākot no teorijas un beidzot ar braukšanu. Pašlaik izdevumi gulstas uz viņiem un viņu vecākiem. Pašvaldības vēlme ir šo izdevumu nastu atvieglot, kā arī dot iespēju tiem, kas mācās novada vidusskolās, līdzās ierastajai mācību programmai iegūt kaut ko papildus."

Līdz šim arī Madonas novada vidusskolas pašas ir centušās atvieglot skolēnu ceļu uz autovadītāja tiesībām. Ierīkoti speciāli mācību kabineti, salāgots mācību process vidusskolā ar apmācību autoskolā, lai tajās nedēļās, kad jākārto svarīgi pārbaudījumi, teorijas apmācība autoskolā būtu ar mazāku slodzi.

Pašvaldības plānotais atbalsts vidusskolēniem lielus izdevumus neradīšot, vēsta laikraksts.