Viena no idejām pieder SIA "Dream Sleep", kuri līdzfinansējumu vēlas saņemt, lai paplašinātos. Uzņēmums ažo spilvenus-universālos pakaviņus, kas paredzēti galvas atstutēšanai, piemēram, dodoties garākā ceļojumā. Jaunieši iecerējuši sadarboties ar aviokompāniju "AirBaltic".

Savukārt Guntis Gailums, būdams golfa entuziasts, vēlas ierīkot astoņus hektārus plašu golfa laukumu netālu no viesu nama "Šubrakrasti". Viņš akcentē, ka laukums dos cilvēkiem iespēju atpūsties svaigā gaisā, kā arī apgūt jaunas prasmes.

Zigmārs Bāriņš, dabas entuziasts, vēlas Madonā uzbūvēt peldošo pirtiņu, kur ģimenēm un draugiem relaksēties klusumā un mierā ezera vidū. Pirtiņu plānots izvietot uz liela plosta Kāla ezerā.

Rīgas biznesa skolas studenti Jānis Selga un Jēkabs Grundmanis iecerējuši Madonā ieviest jaunu un nebijušu aktivitāti - burbuļfutbolu. Spēles gaitā dalībnieks ietērpjas piepūstā caurspīdīgā gumijas bumbā. Ideju varētu īstenot sporta un atpūtas bāzē "Smeceres sils".

Madonas pašvaldība idejas izvērtē un izlems, kurai vai kurām (iespējams, visām) piešķirt 2000 eiro lielu līdzfinansējumu.