Vizītē Barkavas arodvidusskolā prezidents novērtēja skolas piedāvājumu būvniecības un lauksaimniecības nozarē un kā pozitīvu piemēru akcentēja darba vidē balstīto profesionālo apmācību. Tā vienlaikus ļauj apgūt jaunākās tehnoloģijas un lauksaimniecības tehniku, kā arī efektivizēt skolas finanšu līdzekļus.

Valsts prezidents apmeklēja arī Madonas pirmskolas izglītības iestādi „Saulīte”. Savukārt sarunā ar Madonas novada deputātiem īpaša uzmanība tika pievērsta reģionālās reformas rezultātiem un kopīgi meklētas iespējas nākotnē uzlabot situāciju novados. Bērziņš aicināja pašvaldību domāt par iespējām vēl plašāk sadarboties ar kaimiņu novadiem.

Sarunā ar Madonas novada iedzīvotājiem Bērziņš atzina: "Man jūsu puse ir sen zināma, bet šodien es pārliecinājos, ka jūs arī attīstāties pareizā virzienā. Es redzēju, ka jūsu novada uzņēmēji ar saviem produktiem un pakalpojumiem ir konkurētspējīgi starptautiskajā tirgū."

Tikšanās laikā ar prezidentu iedzīvotāji pauda satraukumu par situāciju Ukrainā. Prezidents norādīja, ka sava valsts jāstiprina katram un visiem kopā gan ar finansējuma palielināšanu aizsardzībai un drošībai, gan strādājot, lai vēl vairāk saliedētu Latvijas sabiedrību.

Iedzīvotāji interesējās par Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanas virzību, elektrības tarifu pieaugumu, kā arī par gaidāmajām vēlēšanām. Jautāts par iespējām dekoncentrēt aktivitātes galvaspilsētās, Valsts prezidents norādīja, ka reģionos būtu jāiegulda tieši jauniešu izglītībā un viņu prasmju attīstīšanā.

Vizītes ietvaros Valsts prezidentam bija arī iespēja iepazīties ar kokapstrādes uzņēmuma „Norte”, „Lazdonas piensaimnieka” un koka palešu bloka rūpnīcas „Baltic Block” darbību un nākotnes attīstības plāniem, kā arī noslēgumā apmeklēt mākslinieka Jāņa Seiksta keramikas darbnīcu.