Jau mācoties septītajā klasē Feldšere Elza zinājusi, ka vēlas kļūt par mediķi. Šogad aprit pusgadsimts, kopš sāktas pirmās darba gaitas. No tām 47 gadi pavadīti Otaņķu feldšerpunktā.

Šobrīd viņai pat grūti salīdzināt to laiku, kad sākusi strādāt; mainījušās gan prasības, gan darba apstākļi

"Smagas gripas bija, smagas saslimšanas. Bija pat tā, ka dāžkārt pat mainīja šoferus. No rīta bija viens, bet pēcpusdienā - cits. Mājas bija tālu. Šodien mājvizīšu vairs nav, cilvēki paši tiek galā," stāsta feldšerīte.

Viņas aprūpes lokā ap tūkstoš vietējo iedzīvotāju. Pārsvarā pēc palīdzības vēršas vecāki cilvēki ar hroniskām kaitēm, arī vietējās skolas bērni.

Feldšerītei nākas sadarboties arī ar vismaz 16 ģimenes ārstiem Liepājā, Grobiņā, Bārtā un Nīcā. Reizi mēnesī ģimenes ārsts ierodas arī feldšerpunktā

"Visus šos 30 gadus, kopš te strādāju, esam kopā ar Elzu. Par viņu varu teikt visu to labāko: vienmēr smaidīga, akurāta, ļoti zinoša," teic ģimenes ārste Daiga Birzniece:

Mediķu augstākais darba novērtējums ir pacientu un kolēģu pateiktais paldies. Pērn Feldšerīte Elza Cērpa bija viena no trim nominantēm Latvijas gada balvai medicīnā.

Feldšerpunkta saglabāšana pirms pašvaldību reformas 2009. gadā bijusi galvenā Otaņķu pagasta iedzīvotāju prasība.

Šobrīd Latvijā ir ap 90 feldšerpunktu, kas veic primārās veselības pakalpojumus laukos