Sapulce notikusi, jo Madlienas vidusskolas direktore Alda Karaseva ierosinājusi nākamajā mācību gadā Krapes filiāles 7.un 8.klašu skolēnus (9.klases Krapes filiālē nebūs, jo nav neviena audzēkņa) pārcelt uz Madlienu, Krapē atstājot tikai pirmo līdz sesto klasi. Ierosinājums ļoti satraucis Krapes bērnu vecākus, kuri vēlas, lai visu klašu skolēni mācītos savā pagastā, kur pabeigtu pamatskolu.

Krapes pamatskola kā patstāvīga izglītības iestāde beidza pastāvēt ar 2011.gada 1.septembrī. Ar Ogres novada domes lēmumu tā tika pārveidota par Madlienas vidusskolas filiāli.

Krapes skolā skolēnu skaits ir neliels, gaidāmajā mācību gadā, vien 31 audzēknis. Saskaņā ar valstī noteiktajiem normatīviem sākumskolas klašu grupā būtu jābūt tikai vienam klašu komplektam un tā ir viena apvienotā klase. Piektajā un sestajā klasē - mācīsies deviņi bērni, septītajā un astotajā - desmit skolēni, tātad tās būs apvienotās klases.

Krapes skolēnu vecāki savu sašutumu par lēmumu pārcelt bērnus uz Madlienu pauduši vēstulē. Bērnu vecāki uzskata, ka visu klašu skolēniem jāmācās Krapē un uz Madlienas vidusskolu var vest skolēnus atsevišķu mācību priekšmetu apguvei noteiktās dienās, kā tas noticis līdz šim. Vecākiem nav iebildumu pret darbu apvienotās klasēs, jo skolēnu skaits tajās ir neliels, skolotājs var vairāk laika veltīt individuālajam darbam ar bērnu.

Ogres novada domes pārstāvji atzina, ka vecāku viedoklis ir jāņem vērā un ka domes deputātiem kopā ar skolas vadību jādomā, kā organizēt mācību procesu Krapes skolā. "Pusaudžu vecums septīto līdz devīto klašu skolēniem ir grūts, tāpēc nevajadzētu to sarežģīt. Lai mācās tepat Krapē un, pabeiguši, paši izlemj, kur tālāk doties," teica Ogres novada domes priekšsēdētāja vietniece Ilga Vecziediņa.