Iniciatīvu sākumā izrādījuši pāris Patriotiskās audzināšanas un militārās tuvcīņas skolas audzēkņi, vēlāk uzrunājot gan skolas vadītāju Egilu Helmani, gan savus draugus, paziņas un citus, kuri arīdzan nevēlas vēl apjomīgāku šīs vielas izplatību pilsētas jauniešu vidū. Muguru neviens neuzgrieza!

Pēc pārdesmit minūtēm no pulka ierašanās brīža pie "spaisa" bodītes parādījās arī kāds "klients", kuram gan tika paskaidrots, ka šodien "mantu" dabūt nevarēs. Šie vārdi bija jāatkārto vēl vismaz pieciem vēlāk sekojošajiem jauniešiem, kuri vēlējās nedēļu sākt ar acetonā un vēl sazin kādā ķīmijā slacēto vielu dūmu. Jāatzīmē, ka "tirgotavas" pārdevējs šo vietu bija pametis vēl pirms aktīvistu ierašanās.

Sastaptie spaisa pircēji par veselībai kaitīgo nodarbi runāja nelabprāt. Viens pagrieza muguru un devās prom, bet citi sacīja, ka problēmas ar "spaisu" viņiem neesot. "Spaisa" tīkotāji klaju agresiju neizrādīja, taču atsevišķi personāži jutās gaužām neapmierināti par priekšā stāvošo aptuveni 20 brašo vīru pulku, kas liedza izbaudīt pirmdienu.

Vēlāk notikuma vietā ieradās Ogres novada pašvaldības policijas, kā arī kriminālpolicijas darbinieki. Pagaidām nav zināms, vai kāds no aizturētajiem jauniešiem tika nogādāts uz Rīgu narkotisko vielu noteikšanai organismā.

Interesi par notiekošo izrādīja gan garām ejošie ogrēnieši, gan Tīnūžu ielas 18.nama dzīvokļos mītošie iedzīvotāji, kuri bijuši vienisprāt par nepieciešamību likvidēt šo "rūpalu". Kāds kungs sacīja, ka reizēm pa šīm durvīm dodas iekšā ne tikai jauni puiši, bet pat mazas meitenes.