Mājaslapā teikts, ka Ogres novada pašvaldības pārstāvji vairākkārt vērsušies pie portāla "Ogrenet.lv" un laikraksta "Ogres Vēstis Visiem" vadības ar lūgumu atsaukt nepatiesu informāciju šo mediju publikācijās laika posmā no 2013. gada 20. oktobra līdz šim brīdim. Tā kā lūgumus mediji neņem vērā, Ogres novada pašvaldība uzskata, ka minētie mediji apzināti un sistemātiski apmelo Ogres novada pašvaldību.

Portāls "Delfi" pagājušajā nedēļā publicēja "Ogrenet.lv" rakstu "Iznīcinātas vienīgās liecības par aizdomīgiem darījumiem Ogres novada domē". Ogres novada pašvaldība apgalvo, ka šis raksts ir kārtējais apliecinājums tam, ka "Ogres Vēstis Visiem" un portāls "Ogrenet.lv" nodarbojas nevis ar kvalitatīvu un kritisku žurnālistiku sabiedrības un novada labā, bet gan atbalsta domes opozīcijas deputātu politiskās intereses.

Ogres novada domes priekšsēdētājs Edvīns Bartkevičs norāda: "Mēs nevairāmies no konstruktīvas kritikas – bet šī jau ir mērķtiecīga pašvaldības darba diskreditēšana, jau ilgākā laika posmā publiski apsūdzot mūs neesošos pārkāpumos."

Pretēji "Ogrenet.lv" un "Ogres Vēstis Visiem" paustajam, proti, ka visas liecības par iespējamajiem pārkāpumiem, pašvaldībā īstenojot Eiropas Sociālā fonda finansētu projektu "Pedagogu konkurētspējas veicināšana izglītības sistēmas optimizācijas apstākļos" ir apzināti iznīcinātas, dome apgalvo, ka tas nekad nav ticis darīts.

Domes oficiālajā mājaslapā teikts, ka rakstā pieminētos dokumentus Ogres novada pašvaldība patiesībā nemaz nav iznīcinājusi un ka saskaņā ar Eiropas Savienības struktūrfondu un Kohēzijas fonda vadības likumu šī projekta dokumentācija tiek saglabāta pašvaldībā līdz 2021. gada 31. decembrim.

Turklāt pretēji "Ogrenet.lv" vēstītajam, ka Ogres novada dome nav spējusi iesniegt pieprasītos dokumentus Izglītības un zinātnes ministrijai, pašvaldība esot sniegusi visu nepieciešamo projekta dokumentāciju. Tiesa, ar norādi, ka nav pieejami vien maznozīmīgi personāla lietvedības dokumenti, proti, projekta personāla sastāvs un atalgojums attiecīgajos mēnešos.

Dome arī apgalvo, ka visus pašvaldības rīkojumus personālsastāva jautājumos jāuzglabā 75 gadus. Tas nozīmē, ka ESF projekta "Pedagogu konkurētspējas veicināšana izglītības sistēmas optimizācijas apstākļos" ar personāla sastāvu saistītie rīkojumi Ogres novada pašvaldības arhīvā glabāsies vēl vismaz līdz 2084. gadam.

Ogres novada oficiālajā mājaslapā arī vēstīts, ka tā ir iesniegusi pilnīgi visus gan Izglītības un zinātnes ministrijas, gan arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja pierpasītos dokumentus, kā arī informāciju par tiem dokumentiem, kuri iznīcināti, beidzoties to glabāšanas termiņam.

Pašvaldība sniegusi detalizētu informāciju arī par projekta ietvaros izsludināto iepirkuma procedūru, kura rezultātā slēgti līgumi ar projektā nodarbināto personālu.

Dome līdz šim nav saņēmusi pretenzijas ne no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja, ne no Izglītības un zinātnes ministrijas, teikts mājaslapā.