Savā lekcijā Mančinskis jauniešiem stāstīja par uzņēmējdarbības lomu Latvijā, izglītības lomu cilvēka dzīvē, ņemot vērā pasaules attīstības dinamiku un globālo konkurenci. Tāpat finansists sprieda arī par to, kādas zināšanas un prasmes būs nepieciešamas cilvēkam nākotnē.

"Šobrīd vairs nekonkurējam savā starpā un savas valsts ietvaros, bet jau pasaules mērogā," uzsvēra Mančinskis, iesakot jauniešiem izmantot dažādas iespējas studijām ārzemēs, lai iegūtu labāku izglītības un dzīves pieredzi nākotnei.

"Ja vēlies būt veiksmīgs, tev ir jādara tas, ko 99% cilvēku nevēlas darīt," stāstīja "Swedbank" valdes priekšsēdētājs, uzsverot, ka, viņprāt panākumu garants ir neatlaidība un spēja izdarīt lietas līdz galam. "Meistarības līmeni esi sasniedzis, ja tu kaut ko dari vismaz 10000 stundas," savās atziņās ar skolēniem dalījās bankas vadītājs, piebilstot, ka uzcītīgs darbs reizēm var atnest lielākus augļus nekā talants. Daudzas darba tirgū pieprasītas īpašības un prasmes var attīstīt, jābūt tikai gatavam nepārtraukti mācīties.

Atceroties skolas gadus, Māris Mančinskis atsaucās uz savu matemātikas skolotāju, kura palīdzējusi noticēt, ka viņš var vairāk, nekā pašam šķiet. Iegūtā pārliecība par saviem spēkiem ļāvusi sasniegt vairāk.

Noslēdzot stundu, Mančinskis skolēniem novēlēja nekad nepadoties un realizēt savus sapņus.

"Ļoti interesants stāstījums. Iedvesmojoši! Daudz kas no teiktā sakrita arī ar manām domām, tas radīja lielāku pārliecību," pēc stundas iespaidos dalījās skolēni. "Uzzināju ļoti daudz par uzņēmējdarbību! Iedvesmoja centīgi mācīties un sasniegt izvirzītos mērķus! Sapratu, ka lai darbotos biznesā veiksmīgi, nav iespējams vienmēr palikt savā komforta zonā."

"Šī stunda man lika aizdomāties par iespējām dzīvē — sākumā nebūs viegli, bet idejas realizēšana un sapņu piepildījums būs to vērts."