Šis ir jau sestais "Pieslēdzies, Latvija!" mācību gads un kampaņu laikā datorprasmes apguvuši vairāk nekā 20 000 senioru 88 pašvaldībās. Savukārt e-vides mērījums, ko šogad uzsāk vienlaikus ar apmācībam, ļaus noteikt Latvijas e-indeksu. Tas palīdzēs senioriem un citiem Latvijas iedzīvotājiem noveŗtēt, cik aktīvi un mūsdienu prasībām atbilstoši tehnoloģijas un e-pakalpojumus izmanto pašvaldības, kādā virzienā tā var tālāk attīstīties.

Arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) šogad plāno uzsākt valsts iestāžu e-attīstības mērījumu, norāda VARAM ministrs Romāns Naudiņš, kurš atzinīgi vērtē "Pieslēdzies, Latvija!" iniciēto mērījumu.

Valsts centrālo iestāžu e-pārvaldības izvērtējumu veidos VARAM. Savukārt pašvaldību e-vides novērtējums taps, sadarbojoties VARAM un nozaru speciālistiem – Lattelecom, Latvijas Pašvaldību savienībai (LPS), Latvijas Lielo pilsētu asociācijai (LLPA) un Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijai (LIKTA).

Jaunajā "Pieslēdzies, Latvija!" mācību gadā datorprasmes apgūt apņēmusies arī aktrise Velta Skurstene un aktieris Jānis Paukštello.

Atbilstoši dalībnieku līdzšinējai pieredzei un prasmēm, apmācībām trīs līmeņos var pieteikties ikviens interesents pēc 50 gadu vecuma, zvanot pa tālruni 80000822 vai aizpildot reģistrācijas anketu internetā www.piesledzieslatvija.lv.

No maija līdz novembrim mācības notiks visā Latvijā latviešu un krievu valodas grupās, kas tiks komplektētas pēc iespējas tuvāk senioru dzīvesvietai. Zvanot uz norādīto tālruni, aicināti pieteikties arī skolotāji.

Projekta "Pieslēdzies, Latvija!" īstenotāji ir "Lattelecom", kuri iecerējuši līdz valsts simtajai gadadienai apmācīt vismaz 30 tūkstoši cilvēku visā Latvijā, lai palīdzētu tiem pārvarēt digitālo plaisu un pilnvērtīgi integrēties informācijas sabiedrībā.