4. janvārī pulksten 11:00 notiks piemiņas brīdis un ziedu nolikšana pie pieminekļa traģēdijas upuriem Audriņos, savukārt 11.45 paredzēts klusuma brīdis un ziedu nolikšana Ančupānu memoriālā.

Piemiņas pasākumos piedalīsies arī aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS).

"Mums jāgodina noslepkavoto piemiņa un jāieskatās acīs vēstures skaidrajam vēstījumam – totalitārs režīms, propaganda, naida sēšana un meli cilvēkus var pārvērst un pārvērš par zvēriem," uzsver aizsardzības ministrs.

Pēc ziedu nolikšanas Ančupānos, pulksten 12:35, notiks piemiņas brīdis un ziedu nolikšana tagadējā tirgus laukumā Rēzeknē, kur pirms 73 gadiem tika nošauti Audriņu vīri, savukārt pulksten 13:15 norisināsies piemiņas pasākums Nacionālo biedrību kultūras namā.

1942.gada 2.janvārī par izbēgušu sarkanarmiešu atbalstīšanu vācu soda operācijas laikā līdz ar zemi nolīdzināja Audriņu sādžu Rēzeknes apriņķa Makašānu pagastā. Lielāko daļu Audriņu iedzīvotāju, to skaitā arī sirmgalvjus, sievietes un bērnus, nākamajā dienā nošāva Ančupānu mežā, bet 30 Audriņu vīriešus publiski nošāva 4.janvārī Rēzeknes tirgus laukumā, informē Aizsardzības ministrija.