Rakstnieks dzimis 1914. gada 6.maijā tagadējā Rēzeknes novada Rikavas pagasta "Kurpniekos". Tiesa, spilgtākās bērnības atmiņas viņam bijušas par laiku, kas pavadīts, Klīdzēju ģimenei pārceļoties uz mantojumā saņemtajām mājām Kantinieku pagastā. Literāts miris 2000.gada 2.maijā Napas ielejā.

Klīdzējam par godu tika noturēts piemiņas brīdis Kantinieku kapsētā, kur 2012.gada vasarā tika uzstādīts piemineklis. Klīdzēja un viņa sievas Emīlijas pīšļi pārapbedīti Kantinieku pagasta kapos 2008.gada 31.jūlijā – pēc vairāk nekā 60 svešumā pavadītiem gadiem izcilais rakstnieks piepildīja savu dzīves laikā loloto sapni atgriezties dzimtenē, pie sābriem.

Rakstnieka simtgadei veltītie pasākumi noritēja arī Franča Trasuna muzejā "Kolnasāta" Sakstagalā, kur notika dokumentālās filmas "Juoņa Klīdzieja dabasu puse" pirmizrāde. Filmas režisors ir Voldemārs Ivdris. Kā atklāja autori, filmas tapšanas procesā bija iesaistīti 97 cilvēki un divi suņi. Filma veidota ar Valsts kultūrkapitāla fonda Latgales programmas un Rēzeknes novada pašvaldības finansiālu atbalstu, un to saņems Rēzeknes novada skolas.

Te notika arī Klīdzēja prātulu grāmatas "Viss ir uz labo..." atvēršanas svētki. Grāmatas sastādītāja Ināra Ducsaliete teic, ka grāmatā apkopoti vairāk nekā simts spilgti un "sālīti" izteicieni, ko Klīdzējs izteicis caur saviem grāmatu tēliem. Prātulu grāmata papildināta ar labākajiem zīmējumiem, ko bērni bija iesūtījuši konkursam "Ar Boņuka acīm".

Klīdzēja atceres pasākumi turpinājās ar piemiņas brīdi Sakstagala Jāņa Klīdzēja pamatskolas pagalmā, kur jau vairāk nekā 20 gadus aug rakstnieka stādītais ozols. Kā dāvanu rakstniekam jubilejā skolēni pie kuplā ozola bija izveidojuši lāpu goda sardzi.

Te notika arī "Boņuka tirdziņš", kam skolēni, piepalīdzot vecākiem, bija sagatavojuši dažādus rokdarbus un našķus. Sakstagala Jāņa Klīdzēja pamatskolā varēja apskatīt "Boņuka istabu", kur eksponēta Bigi pūralāde, Boņuka cimdiņi, vairāki desmiti plīša sunīšu Žiku un 56 pāri zaļo Boņuka zeķīšu, ko noadījušas skolas audzēknes kopā ar mammām un vecmammām.