Jānis elektriskās ģitāras izgatavo no Latvijā audzētiem kokiem. Instrumentu radīšanai nepieciešamās prasmes iegūtas tikai un vienīgi pašmācības ceļā, tostarp informāciju smeļoties arī internetā. Jāņa ģitāras top no citiem aizgūto kombinējot ar paša pieredzē iegūtajām zināšanām.

"Ģitārām nepieciešamos kokmateriālus cenšos pats iet un sagādāt mežā. Kad izvēlos kokus, mēģinu tam arī pastāstīt, ka nevis vienkārši to nozāģēju, bet piedāvāju reinkarnēties mūzikas instrumentos," stāsta ģitāru izgatavotājs.

Ceļš līdz koka pārtapšanai ģitārā gan ir diezgan ilgs. Sagatavotajiem dēļiem jākalst piecus gadus, līdz tie pārvēršami instrumentā. No tā, cik labi izžuvis materiāls un no tā, cik prasmīgās rokās nonācis, būs atkarīga instrumenta kvalitāte.

Pirmās elektriskās ģitāras Jānis dāvināja daugiem un radiem. Kad izjuta interesi arī no apkārtējiem, instrumentus sāka izgatavot arī pēc individuālajiem pasūtījumiem.

Jānis savām ģitārām devis atpazīstamības zīmi "Attack", kas no angļu valodas tulkojot, nozīmē uzbrukums. Atpazīstamības zīme ir angliski, jo Jānim ir klusa vēlme nākotnē gītāras piedāvāt arī ārpus Latvijas robežām. Lai izdodas!