Plāntos, ka līdz ar metāla rūdīšanas un tālākās pēcapstrādes nodrošināšanu SIA "Leax Rēzekne" neto apgrozījums gadā pieaugs vidēji par vienu miljonu eiro.

Uzņēmuma tehniskais direktors Gints Jačuks norāda, ka līdz šim "Leax" grupā Baltijas reģionā detaļu rūdīšana notikusi Zviedrijā, taču tagad daudzas no tām rūdīs Rēzeknē.

Jaunās 1000 kvadrātmetru lielās ražošanas ēkas būvniecība aizsākās pērn, te uzstādītas divas rūdīšanas krāsnis, četras atlaidināšanas krāsnis, pirms un pēc apstrādes mazgāšanas iekārta un moderna metalurģijas laboratorija, kas nodrošina augstvērtīgus cietības un mikrostruktūras mērījumus.

Jaunais detaļu rūdīšanas cehs nodrošinās astoņas jaunas darbavietas, turklāt to pēcapstrādē nodarbinās 12 strādniekus.

Ceha atklāšanā Mašīnbūves un metālapstrādes uzņēmumu asociācijas prezidents Vilnis Rantiņš, akcentēja, ka "Leax Rēzekne" ir straujāk augošais uzņēmums nozarē.

Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas (RSEZ) uzņēmums SIA "Leax Rēzekne" dibināts 2008.gadā kā Zviedrijas metālapstrādes uzņēmuma "Leax Baltix" struktūrvienība, un tajā tiek apstrādātas detaļas Zviedrijā ražotajiem Volvo un Scania automobiļiem.

Šobrīd rūpnīcā trijās maiņās strādā 132 darbinieki. Baltijas valstīs savā sektorā tas ir vienīgais šāda tipa uzņēmums. Kopš "Leax Rēzekne" ir patstāvīgs uzņēmums, kopš 2010.gada, tajā ik gadu ir auguši gan ražošanas apjomi, gan neto apgrozījums.

Pērn uzņēmuma apgrozījums jau sasniedza 10,47 milj. eiro. Šogad uzņēmums plāno paplašināt produkcijas noieta ģeogrāfiju, jo ir uzsākta arī MAN automašīnu detaļu ražošana Vācijas tirgum.