Tāpat sarīkojuma gaitā sveica konkursa "Rēzeknes novada uzņēmums" dalībniekus un laureātus - uzņēmēji, kuri, aktīvi darbojoties novada teritorijā, veicina uzņēmējdarbības vides attīstību, nodarbinātību un dara teritoriju pievilcīgāku. Deviņi no pavisam 39 pieteiktajiem uzņēmējiem balvā saņēma jaunā mākslinieka Aleksandra Rezvova dizaina objektu.

Par "Gada jauno uzņēmumu" atzīta ZS "Bērzubirze" Nautrēnos, kur audzē ķiplokus. Uzņēmējdarbība te sākta, ieguldot savus līdzekļus, šobrīd saimniecība tiek attīstīta, apgūstot Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļus.

Nominācijā "Gada tūrisma pakalpojumu sniedzējs" apbalvots SIA "Rāznas Līcis" Čornajas pagastā. Uzņēmuma piedāvāto pakalpojumu klāsts ir daudzveidīgs. Tūristi te var izvēlēties gan mierīgu atpūtu viesu mājā, gan sportisku un aktīvu izklaidi pludmalē.

Par "Gada mājražotāju" titulēts Ivo Sutins, kurš nodarbojas ar biškopības produktu ražošanu. Biškopis piekopj bioloģiskas saimniekošanas metodes. Savukārt par "Gada amatnieku" - Marija Tjuša. Viņa rada rokdarbus, īpaši padodas tautas tērpu aušana un šūšana, kā arī segu un galdautu izgatavošana.

Nominācijā "Inovatīvu produktu ieviesējs" apbalvots IK "Cīruļi Ekofarm" Dricānu pagastā. Uzņēmums nodarbojas ar vīngliemežu audzēšanu, pērn pavisam realizējot 34 tonnas vīngliemežu.

Par "Gada lielāko darba devēju 2013" titulēts SIA "Ceļi un Tilti" - uzņēmums ar 50 gadu darba pieredzi autoceļu un ielu remontos, pārbūvē vai izveidošanā no jauna. Uzņēmums arī būvē un atjauno netradicionālus objektus, piemēram, Latgales Māras "Vienoti Latvijai" pieminekli Rēzeknē un Spruktu hidroelektrostaciju Rēzeknes upē.

Par "Uzņēmumu – novada VIP (vietējās identitātes produktu)" titulēts SIA "LATPOWER" Mākoņkalna pagastā, kur iegūst sapropeli, pēc tā apstrādes izmantojams lauksaimniecībai un kosmētikai.

Nominācijā "Gada uzņēmums" uzvarējis SIA "LMKO" Pušas pagastā. Saimniecībā apstrādā 150 hektārus zemes - lauksaimniecībai un piena lopkopībai.