Nedēļas gaitā pagastos izskanējuši koncerti un izdejotas balles, apskatītas izstādes, bijušas sporta sacensības, radošās darbnīcas un citas aktivitātes. Tās noslēdzās Ančupānu kartodromā sestdien, kur notika krāšņa pagastu dižošanās. Visas 25 Rēzeknes novada pagastu pārvaldes rādīja to, ar ko tās ir bagātas un stipras. Pagasti demonstrēja prasmes dziedāšanā, instrumentu spēlē, rādīja improvicāijas teātri, katrā teltī bija amatnieku darinājumu izstādes un kulinārā mantojuma degustācijas.

Apmeklētāji varēja noteikti, kurā pagastā saimniecēm ir visgaršīgākais siers un pīrāgi, saimniekiem – vislabākais medalus vai šmakovceņa. Nagļi lepojās ar Lubāna zivīm, Rikava – ar šitakē sēnēm, Nautrēni – ar īpašo ķiploku ziedu pesto.

Novada svētku Amatnieku tirdziņā ar savu produkciju bija ieradušies ap 70 uzņēmēju ne tikai no Latgales.

Pēc aizraujošās un smeķīgās pagastu dižošanās izskanēja svētku koncerts "Dziedam un dejojam savam novadam", kurā piedalījās Rēzeknes novada jauktais koris "Ezerzeme", Rēzeknes novada un Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas pūtēju orķestris, Rēzeknes novada deju kolektīvi, kā arī viesi – Kupišķu rajona (Lietuva) mūzikas ansamblis "Iki Ryto", Zgierzas (Polija) vokālā grupa un kapela "Giecznianki" un vokālā grupa "Szczawinianki", kā arī Postavi rajona (Baltkrievija) Tautas mūzikas ansamblis "Maladzica".

Rēzeknes novada svētku maratons noslēdzās ar lustīgu nakts koncertu, kurā apmeklētājus priecēja vairāk nekā desmit populāras grupas - "Bad Boys Blue" no Vācijas, "Big Al & The Jokers" no Lietuvas un Latvijas, "Dzelzs vilka jauno Jāņu orķestris, "Klaidonis", "Bez PVN", "Rikši" un citi.