Departaments aicina autobraucējus, tuvojoties gājēju pārejām, ne tikai samazināt braukšanas ātrumu, bet arī apstāties, jo lielā sniega dēļ var būt ierobežota redzamība, lai no lielāka attāluma pamanītu gājējus, īpaši bērnus, kuri tuvojas pārejai.

Departaments arī aicina autovadītājus būtiski samazināt braukšanas ātrumu pie krustojumiem, kur sniega dēļ var būt traucēta pārredzamība. Tāpat departaments aicina gājējus pirms ielas šķērsošanas rūpīgi pārliecināties par satiksmes drošību, jo ziemas apstākļos transportlīdzekļu bremzēšanas ceļš ir garāks.

Tāpat ielu uzturētāji aicina autovadītājus nenovietot ielas malā automašīnu, ja tā var traucēt sabiedriskā transporta kustību. Departaments norāda, ka droši novietot automašīnu ielas malā, pa kuru kursē sabiedriskais transports, ir iespējams, ja sabiedriskā transporta līdzekļi brīvi var pabraukt garām novietotajai automašīnai, savukārt ielās ar diviem braukšanas virzieniem – ja sabiedriskā transporta līdzekļi nav spiesti iebraukt pretējā braukšanas virziena joslā. Pretējā gadījumā autovadītājs apdraud gan savas automašīnas spoguļus un sānus, gan arī rada nopietnus sabiedriskā transporta kustības traucējumus, norāda Rīgas dome.

Departaments norāda, ka vidēji vieglās automašīnas platums ar spoguļiem ir 2 metri, savukārt trolejbusa un autobusa platums ir 2,5 metri, bet kopā ar spoguļiem – 3,05 metri.
Vietās, kur pēc uzņēmuma "Rīgas satiksme" sniegtās informācijas ielas malā novietotās automašīnas regulāri traucē sabiedriskā transporta kustību, tiek uzstādītas ceļa zīmes "Apstāties aizliegts".

Kā ziņots, pēc Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem Rīgā pašlaik ir visbiezākā sniega sega Latvijā – 58 centimetri. No visiem ziemas mēnešiem tik bieza sniega sega pēdējoreiz Rīgu klājusi 1940. gada martā – tad maksimālais sniega segas biezums sasniedza 64 cm.

Stiprs sniegs un neliels putenis ir gaidāms arī piektdien, snigs arī sestdien, bet vēl viena nokrišņu zona ar stipru snigšanu Latviju šķērsos svētdien. Tāpēc sniega sega šajā nedēļas nogalē vēl vairāk pieaugs.