Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs trešdien Finanšu un administrācijas lietu komitejas sēdē uzsvēra, ka, izstrādājot noteikumus, ņemts vērā arī tas, ka pēc iepriekšējām vēlēšanām tika saņemti pārmetumi no starptautiskajiem vēlēšanu novērotājiem par to, ka priekšvēlēšanu aģitācijā jūtama pārāk liela naudas ietekme.

Nosakot minētos ierobežojumus, deputātu kandidāti tiek mudināti tikties ar vēlētājiem personīgi.

Grozījumi šodien atbalstīti Finanšu un administrācijas lietu komitejas sēdē.

Noteikumos tiek noteikti vienlīdzīgi nosacījumi un ierobežojumi visām personām, kas vēlas izvietot priekšvēlēšanu aģitācijas materiālus publiskās vietās.

Ierobežojumi priekšvēlēšanu aģitācijas izvietošanai noteikti tādās publiskajās vietās, kas sevišķi ietekmē pilsētvides kvalitāti un kurās, priekšvēlēšanu aģitācijas izvietošana nav vēlama, jo šajās vietās notiek publiski, sabiedrībai nozīmīgi pasākumi, kurus mēģina izmantot priekšvēlēšanu aģitācijas veikšanai.

Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs komitejas sēdē skaidroja, ka šādas vietas ir tādi pilsētbūvnieciskie ansambļi kā Mežaparks, Rīgas vēsturiskais centrs, aizsargājamās apbūves teritorija, arhitektoniski nozīmīgi elementi - satiksmes pārvadi, estakādes.