Partijas biedri šādu lēmumi atbalstīja gandrīz vienbalsīgi, pret nobalsoja divi partijas biedri un viens atturējās. Iepriekš vienošanos par kopīgu startu nākamā gada pašvaldību vēlēšanās Rīgā jau parakstīja 37 domes deputāti.

"Gods kalpot Rīgai" norāda, ka tāds lēmums pieņemts, uzklausot potenciālo vēlētāju vairākuma viedokli par atbalstu Rīgas pilsētas attīstības plāna realizācijai, infrastruktūras pilnveidošanai, sabiedriskās kārtības un drošības stiprināšanai un sociālās politikas pilnveidošanai.


Nolemts, ka abi politiskie spēki Rīgas domes vēlēšanās nākamgad startēs ar vienotu sarakstu "Saskaņas centrs"/"Gods kalpot Rīgai".

Ar kongresa lēmumu "Gods kalpot Rīgai" valde tika pilnvarota izvirzīt un apstiprināt Rīgas domes deputātu kandidātus, to skaitu un vietu kopējā sarakstā, sadarbojoties ar SC Rīgas domes deputātu frakciju un valdi.

"Gods kalpot Rīgai" valdes priekšsēdētāju Ameriku nolemts virzīt kā kandidātu Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieka amatam un atbalstīt SC valdes priekšsēdētāju Nilu Ušakovu kā kandidātu Rīgas domes priekšsēdētāja amatam.

Par kopīgu startu domes vēlēšanās jālemj vēl partijām, kuras atrodas SC apvienības sastāvā.

Kongresā laikā tika pārrunāts Rīgas domes esošā sasaukuma paveiktais, akcentējot, ka darbi veikti iedzīvotāju labklājības celšanai. "Gods kalpot Rīgai" kongresu atklāja Romas Katoļu Sv.Terēzas draudzes viceprāvests Andris Kravalis.

Kongresā, kurā bija pulcējušies ap 300 partijas biedru un atbalstītāju, ar uzrunām uzstājās gan "Gods kalpot Rīgai" vadība, gan kā viesis bija uzaicināts Rīgas mērs Ušakovs, kurš pauda pārliecību, ka abu politisko spēku veidotais kopīgais saraksts iegūs vairāk kā pusi vēlētāju atbalsta.

Jau vēstīts, ka iepriekš 37 SC un partijas "Gods kalpot Rīgai" Rīgas domes deputāti parakstīja vienošanos par kopīgu startu nākamgad gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās ar vienotu sarakstu ar nosaukumu "Saskaņas centrs"/"Gods kalpot Rīgai".