Partija LPP/LC 1.decembrī sasauks kongresu, kurā biedru vairākums lems par partijas nākotni. Ja tiks nolemts, ka partija jālikvidē, Ameriks kopā ar domubiedriem varētu dibināt jaunu, lokālu politisku spēku.

"Rīga vienmēr ir bijusi tāda kā mini Saeima, kurā sacentās Saeimā pārstāvētās partijas par to, kura iegūs lielākas rīdzinieku simpātijas, un nebija vajadzības pēc lokālas pilsētas politikas - tas ir viens no iemesliem, kāpēc Rīgai līdz šim nav bijusi sava partija. Skatoties uz bardaku, kas notiek Saeimā, pieaug reģionālās politikas nozīme, tāpēc par to diskutējam," uzskata Ameriks.

"Kategoriski noraidu viedokli, ka tā tiks veidota kā kaut kāds partijas klons vai mini variants - tā noteikti nebūs. Ja 1.decembrī tiks pieņemts lēmums likvidēt LPP/LC, būs noslēdzies zināms posms un visi tās biedri būs brīvi Latvijas pilsoņi. Tā būs katra paša izšķiršanās par to, vai viņš vēlas arī turpmāk būt aktīvs. Tā būs cilvēku vēlme kalpot Rīgai, Rīgas interesēm ar savu partiju, kas būs vērsta uz Rīgas problemātiku un attīstību," uzsvēra Ameriks.

"Domāju, ka [bijušā Rīgas vicemēra un 10.Saeimas deputāta] Ainara Šlesera tur nebūs, nebūs arī daudzu citu veterānu," viņš piebilda.

Rīgas vicemērs norādīja, ka partijas dibināšanas gadījumā tās nosaukums noteikti nebūšot saistīts ar konkrētām personālijām: "Pietiek operēt ar uzvārdiem. Rīga ir pelnījusi Rīgas partiju bez kādiem pirmajiem, otrajiem, pēdējiem vai vēl kādiem citiem vārdiem."

Patlaban LPP/LC partijā ir vairāk nekā 3000 biedru, un par jauna politiskā spēka veidošanu Ameriks varētu ar domubiedriem runāt vien tad, ja to vairākums 1.decembra kongresā atbalstītu partijas likvidēšanu.

Ameriks pauda viedokli, ka vēlētāji 11.Saeimas vēlēšanās ir devuši skaidru novērtējumu LPP/LC darbībai, kas nav pietiekams, lai partija turpinātu darbu, tomēr viņš neizslēdza iespēju, ka ir biedri, kas joprojām uzskata, ka visu var vērst par labu.
LPP/LC jeb Šlesera Reformu partija Saeimas ārkārtas vēlēšanās 17.septembrī nepārvarēja 5% barjeru un saņēma tikai 2,41% vēlētāju atbalstu jeb 21 935 balsu, tādējādi neiekļūstot 11.Saeimas sastāvā.

Rīgas domē LPP/LC frakcijā darbu turpina 12 deputāti.

Jau ziņots, ka partijas likvidēšana varētu ļaut izvairīties no soda par vēlēšanu ierobežojumu pārkāpumiem. 2007.gada vēlēšanās partiju apvienība "Latvijas Pirmā partija/Latvijas ceļš" izmantoja trešo personu - organizāciju "Pa saulei" - pirmsvēlēšanu kampaņā. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) 2008.gadā uzdeva LPP/LC atmaksāt pārsniegtos līdzekļus 9.Saeimas vēlēšanu kampaņā 528 870 latu apmērā. Partija KNAB lēmumu pārsūdzēja tiesā, tiesu zaudēja, pārsūdzēja Rīgas apgabaltiesā. Apgabaltiesas sēde paredzēta 2012.gada sākumā.