Viņa žurnālistiem sacīja, ka pašlaik starp kandidātiem ir vērojama konkurence un nākamnedēļ ir paredzētas intervijas ar potenciālajiem Rīgas saraksta kandidātiem.

Ceturtdien Rīgas nodaļas kopsapulcē debašu laikā biedrs Andrejs Mūrnieks norādīja, ka RP vairākos jautājumos iet nepareizu ceļu. Piemēram, pirms lēmuma pieņemšanas par mēra amata kandidāti būtu bijis jāuzzina RP nodaļas biedru viedoklis. Viņš arī vēlējās uzzināt, kurš ir atbildīgs par politiskā spēka izgāšanos ar bijušā Valsts prezidenta kancelejas vadītāja Mārtiņa Bondara virzīšanu uz Rīgas mēra amatu.

Arī daži citi biedri norādīja uz demokrātijas nepieciešamību partijā.

Uz to RP līderis Valdis Zatlers atbildēja, aicinot biedriem ar saviem darbiem parādīt savu varēšanu, pašiem iesaistoties politiskā spēka darbā, un tad kolēģi to novērtēs.

Kopsapulcē atsevišķi biedri vēlējās rīkot balsojums par Rīgas mēra kandidātiem, tomēr partijas vadības pārstāvji norādīja, ka likums liedz iespēju atkārtotas kopsapulces laikā mainīt iepriekš noteikto darba kārtību.

Kā ziņots, mēra kandidāte oficiāli vēl būs jāapstiprina RP valdes sēdē, kas ir plānota pirmdien, 21.janvārī, aģentūru LETA iepriekš informēja RP preses pārstāve Daiga Holma.