No uzņēmuma pārstāvja Gunāra Baubeļa esot saņemta kategoriska atbilde, ka uzņēmuma īpašnieks ir attiecies no sarunām par atalgojuma paaugstināšanu. Taču Gailis redz vairākus avotus nepieciešamajiem līdzekļiem - tie pašlaik tiek izlietoti vadībai pietuvināto darbinieku atalgošanai, jaunu biroja darbinieku pieņemšanai un telpu remontiem.

Pirmdien varētu tikt pieņemts lēmums uz laiku pārtraukt streiku, lai vēlāk to atkal atsāktu. Pēc šāda scenārija streiks var turpināties gadiem, norādīja arodbiedrības vadītājs. Pašlaik streikā piedalās ap 15 cilvēkiem un pirmdien plkst.10 plānota protesta akcija Dzirciema ielā 121 pretī "Nordeka" ēkai - tajā piedalīšoties ne tikai streikotāji, bet arī citu firmu šoferi.

Ņemot vērā, ka nav ziņu par kādu atceltu reisu un ka visi reisi ir izpildīti, tad tas ir paveikts, pārkāpjot Darba likumā paredzētās darbinieku tiesības uz atpūtu, liekot strādāt virsstundas, secinājis Gailis.

Jau vēstīts, ka "Nordeka" administrācijai jāizvērtē visi "par" un "pret", lai lemtu, vai ir vai nav iespējams panākt kompromisu ar streikojošajiem autobusu vadītājiem, uzskata uzņēmuma līdzīpašnieks Juris Savickis. Ja būs iespēja, administrācija vienosies par kompromisu.

Kā ziņots šorīt vairāki "Nordekas" autobusu vadītāji pulcējušies streikam Rīgā.

Viņi atzina, ka uzņēmuma vadība ir sameklējusi streiklaužus, lai nodrošinātu autobusu iziešanu reisos. Esot arī kolēģi, kuri atsaukti no atvaļinājuma, lai nodrošinātu reisus.

Kā atzina sapulcējušies autobusu vadītāji, uz viņiem uzņēmuma vadība izdarījusi spiedienu, lai darbinieki nepiedalītos streikā. Netieši likts saprast, ka var draudēt pat atbrīvošana no darba. Taču streikotāji cer, ka šodien protestēs visi 22 šoferi, kuri pieteikti streikam.

Savukārt "Nordekas" vadība streika laikā sola nodrošināt visus reisus, žurnālistiem iepriekš norādīja kompānijas pārstāvis Baubelis.

LABA pārstāvji solīja streikot beztermiņā, lai gan norādīja, ka viss būs atkarīgs no autobusu šoferu izturības, jo jāņem vērā, ka šoferiem ir arī apgādājamie. Tāpat LABA pārstāvji pieļāva, ka pēc tiesas lēmuma atļaut streiku "Nordekas" vadība būs sarunās ieinteresētāka, jo līdz šim tā neesot piedāvājusi nevienu kompromisa variantu.

Streiks būs beztermiņa - turpināsies tik ilgi, kamēr vadība izpildīs arodbiedrības prasību paaugstināt minimālās darba algas stundas tarifa likmi vismaz par 25%, informēja arodbiedrība LABA.