Detālplānojuma pasūtītāja ir "Aizkraukles banka", kam pieder lielākā daļa teritorijas. Šī vieta atrodas Rīgas vēsturiskā centra aizsardzības zonā. Saskaņā ar detālplānojumu teritorijas atļautā apbūve būs četri līdz 16 stāvi.

Šajā teritorijā paredzēts attīstīt daudzfunkcionālu komerciālās un dzīvojamās apbūves kvartālu 500 000 kvadrātmetru platībā, tostarp veicot pazemes autostāvvietas izbūvi. Iecerēts, ka teritorijā tiks veidoti seši jauni apbūves kvartāli, no kuriem vedīs ceļi uz detālplānojuma vietas centra daļu, kurā būs parks.

Šīs teritorijas detālplānojumu izstrādājusi SIA "Grupa93", un tas paredz piecu kvartālu izveidi, kuru centrā plānota publiski pieejama dabas un apstādījumu teritorija, bez tam, pamatojoties uz kultūrvēsturisko ēku novērtējumu, ir noteikta saglabājamā vēsturiskā apbūve.

Transporta un satiksmes jomā paredzēts veikt pašreizējās un perspektīvā paredzamās transporta kustības analīzi un izstrādāt tās attīstības shēmu, tostarp plānota jaunu iekškvartāla ielu izbūve, savienojot Hanzas ielu un Sporta ielu.

Tāpat ir piedāvāta apstādījumu attīstības koncepcija ar publiskās ārtelpas galveno elementu - nelielu parku un zaļo asi virzienā no Skanstes ielas un Hanzas ielas krustojuma uz Pulkveža Brieža un Pētersalas ielas krustojumu.

Teritoriju paredzēts attīstīt vairākās kārtās laika posmā līdz 2033.gadam.

2010.gada vasarā norisinājās detālplānojuma sabiedriskā apspriešana. Iepriekš, plānojuma izstrādes gaitā, bijuši konflikti ar četriem privātajiem zemes īpašniekiem, taču patlaban šī problēma lielā mērā esot atrisināta.

Galīgais lēmums par detālplānojumu teritorijai starp Pulkveža Brieža, Sporta, Skanstes un Hanzas ielu, kā arī teritorijas izmantošanas un apbūves saistošajiem noteikumiem vēl būs jāpieņem Rīgas domei.