Uzņēmuma vadītājs stāstīja, ka sabiedriskā transporta integrētās kustības kontroles, pasažieru drošības un informēšanas sistēmas ieviešanai pilnā apjomā nepieciešami divi trīs gadi un "Rīgas acs" to darīs neatkarīgi, piesaistot kredītiestāžu finansējumu. "Dabīgi, ka pēc tam šo produktu pārdos, bet "Rīgas satiksmei" no daudzām šīm lietām fragmentāri jau kaut kas ir. Tie ir attiecīgi izdevumi un cilvēki, kas šo darbu dara. Šo funkciju mēs "Rīgas acij" pakāpeniski nodosim un negatavojamies tai tērēt vairāk, nekā tērējam šobrīd," teica Bemhens.

"Rīgas satiksmē" patlaban tiek veikts audits par jau esošajām drošības iekārtām un ar to uzturēšanu saistītajiem izdevumiem, lai precizētu, cik "Rīgas satiksme" šim nolūkam tērē, jo patlaban drošības sistēmām paredzētais finansējums uzņēmuma budžetā netiek nodalīts atsevišķi. Auditu paredzēts pabeigt līdz marta beigām.

Pēc audita pabeigšanas visas esošās iekārtas un sistēmas pakāpeniski tiks nodotas "Rīgas acij", sākot ar dispečeru dienesta uzraudzību, lai esošos resursus izmantotu jaunās, integrētās drošības sistēmas izveidē.

""Rīgas acs" piedāvāto pakalpojumu klāsts būs plašāks nekā tas, ko tagad nodrošina "Rīgas satiksme", savukārt "Rīgas acij" tiks dota iespēja ieviestajā sistēmā pelnīt ar reklāmām, lai šo paplašinājumu un attiecīgi izmaksu palielinājumu segtu, izvietojot monitoros reklāmu," skaidroja Bemhens.

"Rīgas satiksmei" gan neesot pieejami aprēķini, kādi varētu būt ieņēmumi par reklāmas izvietošanu monitoros sabiedriskajā transportā, jo arī tirgus izpēti ir grūti veikt - pašreiz līdzīga reklāmas monitoru sistēma darbojas tikai maršruta taksometros.

Jau ziņots, ka "Rīgas satiksmes" meitas uzņēmums "Rīgas acs" tuvāko divu trīs gadu laikā gatavojas aizņemties 4,5 miljonus latu, lai Rīgas sabiedriskajā transportā izveidotu integrētu drošības sistēmu - vienotā sistēmā būtu apvienota videonovērošana, alkohola testi šoferiem, drošības pogas. "Rīgas acs" vēlāk sistēmu piedāvās "Rīgas satiksmei" kā maksas pakalpojumu, taču Bemhens apgalvo, ka tas uzņēmuma izdevumus nepalielinās. Iekārtu iegādei un uzstādīšanai ņemtais kredīts tikšot atmaksāts par reklāmas ieņēmumiem, izvietojot reklāmas monitorus sabiedriskajā transportā.