"Rīgas namu" preses sekretāre Sigita Škapare informēja, ka uzņēmuma kapitāldaļu turētāja Rīgas dome nolēmusi palielināt valdi no diviem valdes locekļiem līdz trijiem un jaunizveidotajā valdes locekļa amatā 7.janvārī iecelts Segliņš.

Segliņš teica, ka patlaban aktīvi politikā nedarbošoties, bet pievērsīšoties ar savu pamatnodarbošanos saistītām jomām un profesionālajai darbībai, kas nav saistīta ar politiku. Viņš apliecināja, ka joprojām ir Tautas partijas (TP) biedrs.

Segliņš dzimis 1970.gada 4.jūlijā Aizputē, beidzis Latvijas Universitātes Juridisko fakultāti, tiesību zinātņu studiju programmu, ir zvērināts advokāts, strādājis prokuratūrā un tiesā, bijis Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētājs, iekšlietu ministrs un tieslietu ministrs, bijis Ministru prezidenta Aigara Kalvīša (TP) ārštata padomnieks iekšlietu jautājumos, bijis Tautas partijas priekšsēdētājs.

LETA jau ziņoja, ka 2010.gada 28.jūlijā toreizējais Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers (LPP/LC) kā uzņēmuma kapitāldaļu turētājs no pašvaldības SIA "Rīgas nami" valdes atbrīvoja uzņēmuma ilggadējo vadītāju Andri Lāci.

Lāča vietā "Rīgas namu" valdē tika iecelts bijušais Rīgas domes Īpašuma departamenta direktors Kārlis Kavacs. Uzņēmuma valdē jau kādu laiku darbojas arī bijušais Rīgas vicemērs un Šlesera partijas biedrs Almers Ludviks (LPP/LC), kurš atbild par kultūras jautājumiem.

Uzņēmums "Rīgas nami" izveidots pašvaldības publisko funkciju izpildes nodrošināšanai - lai racionāli un lietderīgi apsaimniekotu pašvaldības nekustamos īpašumus. Pēc Rīgas Kultūras aģentūras likvidācijas SIA "Rīgas nami" tika deleģēts uzdevums turpmāk organizēt kultūras dzīvi "Rīgas Mākslas telpā", kinoteātrī "Rīga" un Rīgas Kongresu namā.