Bondars norādīja, ka pagaidām neko nevar pateikt par tālāko rīcību, jo vēl neesot saņēmis oficiālu uzaicinājumu no partijas, piebilstot, ka priekšā vēl ir sarunas ar partijas vadību. Ja šajās sarunās tiks saņemts uzaicinājums no partijas, būs nepieciešams arī pārdomu laiks, lai pieņemtu šādu nopietnu lēmumu, sacīja Bondars.

Vienlaikus Bondars atzina, ka viņam šī partija liekas "ļoti simpātiska", jo spēj uzklausīt arī kritiku un "asus vārdus", kurus viņš veltījis šim politiskajām spēkam iepriekš notikušajās sarunās.

Savukārt partijas Rīgas nodaļas valdes loceklis Vjačeslavs Dombrovskis pauda, ka pozitīvi ir tas, ka, pirmkārt, tiek diskutēts par pārmaiņām partijā, orientējoties uz spēcīgākas organizācijas radīšanu un vadības modeļa maiņu. Vienlaikus viņš atzina, ka labs rezultāts pašvaldību vēlēšanās Rīgā ir ļoti svarīgs.

Pēc Dombrovska domām, Bondars varētu būt partijas mēra kandidāts, kurš arī cieši sadarbotos ar RP frakcijas vadību un ministriem.

Dombrovskis arī sacīja, ka līdz šim sarunas ar Bondaru bija ļoti konstruktīvas, lietišķas, un viņam būs vēl jāsniedz sava atbilde par RP priekšlikumu.

Kā ziņots, RP plāno uzrunāt Bondaru, lai viņš kļūtu par partijas biedru. RP Rīgas nodaļas valde šodien nolēmusi aicināt partijas līderi Valdi Zatleru uzrunāt Bondaru kā RP kandidātu Rīgas mēra amatam. Partija gan vēlētos gūt plašāku atbalstu šim lēmumam RP Rīgas nodaļas kopsapulcē, piebilda Dombrovskis.

Šodien partijas Rīgas nodaļas kopsapulcē nebija pietiekams biedru skaits, lai tā būtu lemttiesīga balsot, tāpēc tika izsludināta nākamā kopsapulce 17.janvārī. Šajā kopsapulcē lēmuma pieņemšanai kvorums nebūs nepieciešams.