"Viņš ir vienīgais cilvēks, kas "pacēla" uzņēmumu, visi iepriekšējie bija afēristi. Zauers-Zauls vislabāk pārzina visas lietas, kas saistās ar ceļu lietām. Šī kampaņa ir miermīlīga, bet esam gatavi darīt visu un cīnīties visiem spēkiem, lai panāktu, lai viņš paliek amatā," pauda sapulcējušies cilvēki.

Tāpat viņi norādīja, ka ir sagatavojuši vēstuli Rīgas domes priekšsēdētājam Nilam Ušakovam (SC). Tajā teikts, ka mērs, atlaižot divus pārvaldes darbiniekus, rīkojies pārāk asi.

"Esam uzrakstījuši iesniegumu Ušakovam, ka ļoti pārdzīvojam līdzšinējos notikumus. Tomēr jāsaprot, ka aukstais asfalts bedrītēs pieblietēts ar kājām, jo transporta kustība bija diezgan liela, turklāt asfaltu vēlāk pieblietē arī braucošie transportlīdzekļi. Tā tas notiek visā Eiropā. Internetā ievietotajā video redzamajam nebija jābūt par iemeslu, kādēļ tiek atlaisti darbinieki," norādīja mītiņa dalībnieki.

Kā ziņots, Ušakovs nolēmis lūgt AS "Ceļu pārvalde" padomei izvērtēt Zauera-Zaula atbilstību ieņemamajam amatam saistībā ar internetā ievietoto aculiecinieka videomateriālu, kurā redzams, kā strādnieki remontē ielu bedrītes, vienkārši aizberot tās un piemīdot ar kāju, nevis izmantojot specializētu tehniku.

Kā iepriekš pastāstīja Ušakovs, divi minētajā videomateriālā redzamie strādnieki, kuri ar kājām "aizlāpīja" bedrītes, jau ir atlaisti, būvuzraugam izteikts rājiens, bet iecirkņa vadītājam - piezīme.

"Mēs pašreiz runājam par sistēmu, kādā veidā notiek remontdarbi, un kāda ir to kvalitāte. Tas, ko redzējām Ozolciema ielā [Ziepniekkalnā], izskatījās drausmīgi, bet diemžēl neizskatījās, ka tas būtu individuāls pārkāpums. Izskatījās, ka tiem cilvēkiem ir pieredze tieši šādi remontēt [ielas]," žurnālistiem atzina Ušakovs.

Viņš arī piebilda, ka bedrīšu ielāpi Ozolciema ielā tiks pārlikti par "Ceļu pārvaldes" darbinieku līdzekļiem. Bez tam Ušakovam ir aizdomas, ka atsevišķās vietās Rīgā arī iekšpagalmos nav veikti kvalitatīvi remonti. Mēra rīcībā pat esot informācija par vairākām adresēm, kur uz ielas redzamas plaisas, un viņš lūdzis izpilddirektoru šīs adreses pārbaudīt.

Tikmēr Zauers-Zauls pēc tikšanās ar Ušakovu steigšus pameta mēra kabinetu un ar žurnālistiem nerunāja.

Ušakovs savā "Twitter" kontā šonedēļ ievietoja aculiecinieka nofilmētu videomateriālu, kurā redzams, kā strādnieki Ziepniekkalnā bedrītes ar asfaltu "aizlāpa", vienkārši piemīdot ar kājām, nevis izmantojot specializētu tehniku.

"Ja kāds ir kļuvis par liecinieku līdzīgai situācijai, lūdzu, filmējiet šos "varoņdarbus" un sūtiet video man," rakstīja Ušakovs.

Viens no "Ceļu pārvaldes" uzdevumiem ir Rīgas pilsētas ielu remonts un uzturēšana. Šajā uzņēmumā 88,7% akciju pieder Rīgas domei.