Pēc traģiskā gadījuma pagājušajā nedēļā, kad par atslēgas meklēšana gandrīz stundu kavējusies policijas psihologa nokļūšana Vanšu tilta smailē, un pa to laiku no turienes nolecis vīrietis, pašvaldība un atbildīgie dienesti nolēmuši, ka Vanšu tilta pilona durvju atslēgas glabāsies Rīgas domē, kur dienestu pārstāvjiem būs pieejamas jebkurā brīdī.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Viktorija Šembele portālam "Delfi" pastāstīja, ka līdz šim neviens nebija rēķinājies ar tādu situācijas pavērsienu, ka kāds no tilta iekarotājiem gribēs no vantīm nolēkt, un iepriekš nav vērtēta iespēja Vanšu tilta pilona atslēgas izsniegt VUGD rīcībā.

VUGD iepriekš pašvaldībai uzsvēris nepieciešamību ierīkot stingras durvis, lai tilta pilonā nevarētu iekļūt nepiederoši cilvēki. Durvis tikušas uzstādītas, un to atslēgas glabāšana uzticēta pašu "Rīgas Tiltu" pārstāvim, un nav bijis paredzēts tās nodot dienestu rīcībā.

Valsts policijas pārstāve Sigita Pildava arī piebilda, ka līdzšinējā kārtība, Vanšu tilta pilona atslēgai glabājoties vien konkrēta "Rīgas tiltu" darbinieka kabinetā, nav izrādījusies efektīva. Pildava gan nekomentēja, kāpēc pēc iepriekšējo gadu mēģinājumiem iekarot Vanšu tilta smaili, policija nav izvērtējusi iespēju iegūt pilona atslēgu savā rīcībā.

Pašreizējais risinājums, ka Vanšu tilta pilona atslēga dienestiem jebkurā brīdī ir pieejama Rīgas domes ēkā, atzīts par vispiemērotāko, jo šī ēka atrodas pavisam tu Vanšu tiltam, norādīja Pildava.

Jau ziņots - lai atslēgtu Vanšu tilta pilona durvis un nokļūtu līdz vīrietim, kurš ceturtdien pēcpusdienā uzrāpās pa vantīm līdz augšai un nolēca lejā, pilona durvju atslēgu atbildīgie dienesti meklējuši novēloti un pa aplinkus ceļiem. Dienesti atslēgas meklējumos nevērsās pa tiešo "Rīgas tiltu" birojā, bet gan Rīgas domē. Tajā iedots "Rīgas Tiltu" darbinieka telefona numurs, taču darbinieks bijis ceļā uz lidostu.

Darbinieks pēc zvana saņemšanas devies uz "Rīgas Tiltu" biroju, ceļā iekļuvis sastrēgumā un kādu ceļa gabalu vēl mērojis ar kājām līdz saticis policistus, kuri viņu nogādājuši "Rīgas Tiltu" birojā, kur tad izsniegta pilona atslēga, taču tad jau bija par vēl un atslēgu vairs nevajadzēja.

Dienesti skaidroja, ka policijas psihologs laicīgi netika pie Vanšu tiltā uzkāpušā un vēlāk nolēkušā vīrieša, lai atrunātu viņu no pašnāvības, jo nav bijusi pieejama Vanšu tilta durvju atslēga. 

Vīrietis Vanšu tilta vantīs uzrāpies ceturtdien pēcpusdienā un pēc kāda brīža no tā nolēcis, uzkrītot uz trolejbusa vadiem. Pēc kritiena viņš gājis bojā.