Savukārt Rīgas domē portālam "Delfi" norādīja, ka 11.novembra krastmala ir pašvaldības iela, nevis oficiālais pašvaldības ceļš. Savukārt valdības noteikumi paredz "Latvijas Vēstnesī" publicēt paziņojumus par satiksmes ierobežojumiem tikai valsts un pašvaldību ceļos. Bet paziņojumus par satiksmes ierobežojumiem Rīgas ielās dome izplata medijiem un publicē savā mājaslapā.

Biedrība uzskata, ka, izsniedzot atļauju, Ušakovs nav ievērojis noteikumus "Par autoceļu valsts aizsardzību un kartību, kādā ieviešami transportlīdzekļu satiksmes aizliegumi un ierobežojumi", kur  paredz - informāciju par to, ka "uz valsts autoceļiem vai pašvaldību ceļiem tiek aizliegta vai ierobežota transportlīdzekļu satiksme, attiecīgais ceļu pārvaldītājs desmit dienas pirms aizlieguma vai ierobežojuma stāšanās spēkā publicē laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", kā arī attiecīgajā vietējā laikrakstā, norādot autoceļa posmu, ierobežojuma veidu, termiņu un kontakttālruni".

Biedrība norāda, ka atļauju var apstrīdēt, jo šāds paziņojums nav publicēts.

"Mēs nevēršamies pret "Jauno vilni" vai to, ka tiek rīkota diskotēka, bet gan pret to, ka vairāku dienu garumā Rīgas centrā tiek radīti tik nopietni satiksmes ierobežojumi. Diskotēkai Rīgā varēja atrast citu vietu, kas tik ļoti cilvēku pārvietošanos neierobežo. Taisnošanās, ka ik pa laikam notiek kāds gājiens vai pasākums, kura laikā ir vajadzīgi satiksmes ierobežojumi, ir tukšas runas, jo tad parasti satiksme tiek ierobežota uz dažām stundām vai lielākais - uz pusi dienas. Lai radītu tik nopietnus ierobežojumus trīs dienu garumā, būtu vajadzīgs pasākums, kas ir nozīmīgs Latvijas valstij, nevis tikai "Jaunā viļņa" reklāmai un Nila Ušakova popularizēšanai pirms nākamā gada vēlēšanām," pauž Brante.

Jau ziņots, ka  27.jūlijā 11.novembra krastmalā plānota  11.starptautiskā populārās mūzikas jauno izpildītāju konkursa "Jaunais vilnis 2012" nakts diskotēka, kas līdz šim vienmēr bija organizēta Jūrmalā.

Kultūras ministre Žanetre Jaunzeme - Grende (NA), runājot par gaidāmajiem satiksmes ierobežojumiem "Jaunā viļņa" diskotēkas laikā, pauda viedokli, ka Rīgā, 11.novembra krastmalā, ir jānotiek tikai valstiski nozīmīgiem pasākumiem, ar kuriem lepojas un par nozīmīgiem uzskata Latvijas sabiedrība un kuri stiprina nacionālo identitāti.

 Ušakovs gan uzskata, ka 11.novembra krastmala nav "īpaši sakrāla vieta", pretējā gadījumā tajā nebūtu pieļaujama ne tikai "Jaunā viļņa" diskotēka, bet arī virkne citu pasākumu.