Rīgas domes Satiksmes un transporta komitejas priekšsēdētājs Vadims Baraņņiks (SC) piektdien sarīkojis operatīvo apspriedi ar Satiksmes departamenta vadību, un nolemts, jau piektdien līdz plkst.17:00 pie Vanšu tilta vanšu pamatnes uzstādīs norobežojošus dzelzs žogus, savukārt naktī vantis tiks noklātas ar solidola kārtu.

Tiek spriests arī par papildus mehāniskajiem šķēršļiem, kas apgrūtinātu cilvēku nokļūšanu uz tilta vantīm. Piemēram, uz vantīm varētu uzstādīt kustīgus riņķus vai cita veida šķēršļus. Taču jebkuru konstrukciju uzstādīšana uz vantīm ir jāsaskaņo ar inženieriem un tilta projektētājiem. Plānots, ka jau pirmdien apspriedē Satiksmes departamentā piedalīsies arī tilta projektētāji.


Jau ziņots, ka  ceturtdienas pēcpusdienā kāds vīrietis uzrāpās Vanšu tiltā, no kura viņš nolecis, uzkrītot uz trolejbusa vadiem. Vīrietis pēc kritiena gājis bojā.

Pēc notikušā Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) prasīs paskaidrojumus Rīgas domes Satiksmes departamentam, kādēļ Vanšu tilts joprojām bijis pieejams pārgalvjiem, kuri vēlas tajā uzkāpt. Kādai amatpersonai, visticamāk, būs jāatbild par savu neizdarību, zaudējot amatu.