Pagaidām notiek izmeklēšana par iespējamām nelikumībām Dzīvokļu pārvaldē, un Rīgas dome neatklāj audita rezultātus, solot to publiskot vēlāk.

Savukārt KNAB portālu ”Delfi” informēja, ka pagaidām biroja rīcībā nav pašvaldības audita rezultātu, bet birojs arī nav tos pieprasījis, jo revīzija pārvaldē ir pašas domes iniciatīva. Pagaidām birojam arī nav nekādas publiski sniedzamas informācijas šajā lietā.

Savukārt neoficiālā informācija liecina, ka dzīvokļu ”tirgošanu” audits neatklāja, neesot arī pazīmju, kas liktu domāt par iespējamo kukuļu prasīšanu. Tiesa, ir ziņas par Dzīvokļu pārvaldes rīcībā esošās informācijas nopludināšanu, piemēram, par dzīvokļu parādniekiem.

Jau vēstīts, ka Rīgas domes Auditu un revīzijas pārvalde septembra vidū sāka auditu pašvaldības Mājokļu un vides departamenta Dzīvokļu pārvaldē, kuras vadītājas Ārijas Stabiņas kabinetā KNAB veica kratīšanu.

KNAB septembrī paudis - birojam ir aizdomas, ka Dzīvokļu pārvaldē, iespējams, ilgstoši pieņemti kukuļi, tā "tirgojot" tiesības saņemt pašvaldības dzīvokļu beztermiņa īres tiesības. 17.septembrī KNAB kopumā veicis 14 kratīšanas un aizturējis septiņas personas, no tām - Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Dzīvokļu pārvaldes viena amatpersona un divi darbinieki. Publiski zināms, ka divas no iesaistītajām personām ir Dzīvokļu pārvaldes Protokolu nodaļas vadītāja Ļena Paščenkova un privātpersona Tatjana Fjodorova.

Dzīvokļu pārvaldes amatpersona atzīta par aizdomās turēto kukuļņemšanā, kas izdarīta atkārtoti, bet viens RD darbinieks – tās atbalstīšanā. Otrs RD darbinieks ir atzīts par personu, pret kuru ir sākts kriminālprocess par kukuļošanas starpniecību. Vēl divas personas ir atzītas par aizdomās turētām kukuļdošanā un divas – kukuļošanas starpniecībā.

Pēc KNAB lūguma tiesa 19.septembrī piemēroja Stabiņai apcietinājumu.

RD Mājokļu un vides departaments tika izveidots, pārņemot Rīgas pašvaldības aģentūras "Rīgas mājoklis" funkcijas un daļu Vides departamenta funkciju. Departamenta galvenās funkcijas ir palīdzības sniegšana dzīvokļu jautājumu risināšanā, pašvaldības dzīvojamo māju, tostarp sociālo māju, apsaimniekošanas pārraudzība, siltumapgādes, ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumu organizēšana.