Apgaismojumu nodrošinās ar 28 jaunu prožektoru palīdzību, tas sāks darbu 17.novembrī.

AS ”Latvijas Tilti” kopš dibināšanas uzbūvējis vairāk nekā 2000 tiltu, estakāžu, jūras piestātņu, krasta stiprinājumu un citu objektu. ”Starp tiem īpašu vietu vienmēr ieņēmuši visi Rīgas tilti pāri Daugavai, kas savulaik bijuši starp sarežģītākajiem projektiem reģionā,” stāsta uzņēmuma prokūrists Artjoms Milovs.

Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) otrdien žurnālistiem atzina, ka par tilta apgaismošanas ierīkošanu maksās uzņēmums, tā ir dāvana, bet turpmāk domei būs jāapmaksā elektrības rēķini un ”jāmaina spuldzītes”.

”Uzņēmuma vēsturiskajā logotipā attēlots Vanšu tilts, kas ir ne tikai viens no zināmākajiem Rīgas simboliem, bet arī spilgts uzņēmuma spēju piemērs. Tādēļ, domājot par dāvanu Rīgas pilsētai uzņēmuma 70 gadu jubilejā, tika radīts projekts ”Vanšu tilta gaismas stīgas”. Ceram, ka jaunais akcents Rīgas panorāmai naktī iepriecinās gan rīdziniekus, gan pilsētas viesus,” norāda Milovs.

Pašlaik ”Latvijas tilti” ir holdinga ”LNK Group” uzņēmums, kas ietilpst būvniecības un ražošanas grupā ”LNK Industries”, tas specializējas tiltu, ceļa pārvadu un tuneļu būvniecībā un rekonstrukcijā, kā arī jūras piestātņu un krasta stiprinājumu celtniecībā un rekonstrukcijā.