Gulbis jauniešiem uzsvēra izglītības nozīmi spožas karjeras veidošanā. Uzņēmējs aicināja skolēnus apgūt svešvalodas, tostarp, spāņu, franču un ķīniešu valodas, kā arī izmantot visas interesējošo izvēles mācību priekšmetu iespējas, piemēram, piedalīties programmēšanas pulciņā. Kā piemēru Gulbis minēja sevi - studiju laikā vakaros pēc lekcijām viņš esot papildus mācījies angļu valodu.

"Daudzu augstskolu absolventu pieredze neatbilst tirgus prasībām," skaidroja Gulbis. Viņš skolēniem jautāja, vai viņi zinot, kāds ir bezdarba līmenis Latvijā jauniešu vidū un tūlīt sniedza atbildi — tas ir 22%, gandrīz katrs ceturtais jaunietis ir bez darba. Šis bezdarba rādītājs ir tik augsts, jo vidusskolu absolventi nepietiekami uzmanīgi izvērtē, ko vēlas studēt, bet lielākoties paļaujas uz modes tendencēm, izvēloties komunikāciju jomas: žurnālistiku, politoloģiju, cerot, ka tur nebūs jāpārpūlas, skaidroja "Lattelecom" valdes priekšsēdētājs.

Lai kaut ko dzīvē sasniegtu, ir daudz un smagi jāmācās, uzsvēra Gulbis. Viņš pateicās savam tēvam par savulaik izteiktu padomu studēt Rīgas Tehniskajā universitātē. Ieguvis inženiera grādu ceļu, tiltu un lidostu dizainā un celtniecībā un ražošanas loģistikas vadībā, ceļu būvē Gulbis gan nestrādāja, taču tehniskās iemaņas ir noderējušas, veidojot uzņēmēja karjeru. 

Atbildot uz skolēnu jautājumiem, viesis pastāstīja, ka "Lattelecom" grupā strādā 70 dažādu profesiju pārstāvji, un tiem visiem ir jāmāk strādāt komandā, jo uzņēmums vieno 2660 darbiniekus, un rezultāts ir atkarīgs no prasmes sadarboties. To viņš novēlēja arī skolēniem, noslēdzot mācību stundu.