Mācību stunda izvērtusies par visai aktīvu un spraigu klases diskusiju, jo bērniem ļoti interesējis, kā Kārlis Auzāns kļuvis par mūziķi. Iedvesmojot skolēnus mācīties, Kārlis stāstīja par savām skolas gaitām un mācību procesu, tomēr vislielāko interesi raisījuši stāsti par čellu trio "Melo-M" un grupas ceļojumiem un turnejām pa visu pasauli.

Mūzikas stundas otrajā daļā Auzāns demonstrēja dažādus čella spēlēšanas paņēmienus, pēc skolēnu lūguma atskaņojot vairākas dziesmas. "Pēc tam, kad bērni lūdza Kārlim nospēlēt "Operas spoku" viņš aicināja bērnus pievienoties, ko ar prieku, sajūsminot klasesbiedrus, darīja Rūdolfs no 6.d klases, spēlējot vijoli," pēc stundas projekta rīkotājiem stāstīja mūzikas skolotāja.

Stunda noslēdzās ar kopīgu fotografēšanos un autogrāfiem.

No skolēnu atsauksmēm pēc stundas:

  • "Jums nav robežu? Izskatās, ka iespējams ir viss!"
  • "Man patika spēlēt kopā ar viņu!"
  • "Man ļoti patika, ka viņš atnāca un spēlēja. Tas bija lieliski! + vēl viens fans jūsu grupai!" 
  • "Uz čella var nospēlēt pārsteidzoši daudz skaņas!"
  • "Man patika, ka viņš spēlēja čellu un, ka viņš iesaistīja arī bērnus"

Lai iedvesmotu skolēnus mācīties un iedrošinātu viņus izvirzīt augstus mērķus, dodot iespēju tikties ar savas jomas speciālistiem, ko citā veidā sastapt būtu krietni mazāka varbūtība, 7.oktobrī sākusies izglītības programmas "Iespējamā misija" akcija "Iedvesmo mācīties!", kuras ietvaros nedēļas garumā vairāk nekā 30 savas jomas profesionāļi: uzņēmumu vadītāji, politiķi un ideju līderi, tai skaitā, izglītības un zinātnes ministrs un Ministru prezidents dosies uz kādu no skolām visā Latvijā, lai vadītu vienu mācību stundu.

Saskare ar profesionāļiem ārpus skolas vides palīdz veidot skolēnos izpratni par teorētisko zināšanu pielietojumu dzīvē un karjeras izvēlēm. Dodot iespēju klausīties un runāt ar uzņēmējiem, mūziķiem, fotomāksliniekiem, juristiem, velosipēdu meistariem, viņi var labāk saprast, kas pašiem patīk un padodas vislabāk, domājot par savu nākotnes profesiju.