Kā liecina bērnudārza "Pūcīte" interneta vietnē ievietotā informācija, 16.martā tur noticis leģionāru atceres dienas pasākums, kurā piedalījušies divi latviešu leģionāru formās tērpi vīrieši - Normunds Jērums un Ivo Lembergs no biedrības "Latviešu karavīrs".

Kā redzams vietnē ievietotajā videomateriālā un fotogalerijā, pasākumā piedalījies arī Saeimas deputāts Imants Parādnieks (VL-TB/LNNK).

"Viņi bija tērpušies visīstākajos latviešu leģionāru formas tērpos un iepazīstināja bērnus ar visīstākajiem leģionāru kaujas ieročiem, apģērbu, ekipējumu, ikdienas režīmu un karavīru pienākumiem. Kā jau tas maziem puišiem pienākas, to interese par īstajiem karavīru ieročiem bija ievērojami lielāka par viņiem pašiem," teikts bērnudārza vietnē.
"Pūcītes" vietnē ievietotajā fotogalerijā un videomateriālā redzams, kā pirmsskolas vecuma bērni rotaļājas ar īstām pistolēm, ložmetēju un granātām.

Sašutumu par leģionāru piemiņas dienas svinībām bērnudārzā paudusi virkne Krievijas mediju, nodēvējot tās par "nacistu līdzskrējēju patriotisma mācībām bērnudārzā Rīgā".

Rīgā ir vismaz divi bērnudārzi ar šādu nosaukumu, un pašvaldības bērnudārzs "Pūcīte" uzsver, ka minētais pasākums nav noticis tajā, bet gan privātā pirmsskolas izglītības iestādē ar šādu nosaukumu.