Saskaņā ar Valsts policijas (VP) lietā par liela apjoma naudas līdzekļu piesavināšanos VP Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes darbinieki ar tiesas sankciju uzlikuši arestu 170 000 latiem no kopumā 247 000 latiem, kas tika aizskaitīti no uzņēmuma kontiem.

Ņemot vērā, ka arestēta lielākā daļa no pazudušās naudas, palielinās iespēja salīdzinoši īsā laika posmā atgūt visus no uzņēmuma kontiem nozagtos līdzekļus. Paredzams, ka uzņēmums varēs atgūt arī pārējos līdzekļus, piebilst Rīgas domē.

Jau vēstīts, ka saistībā ar aizdomām, ka RNP Finanšu pārvaldes augsta ranga darbinieki, sagrozot grāmatvedības datus, no uzņēmuma kontiem dažos maksājumos aizskaitījuši 247 000 latu, VP Ekonomikas policijas darbinieki aprīļa sākumā aizturēja augsta ranga šīs pārvaldes darbinieku.

Šī procesa ietvaros aizdomās par līdzekļu piesavināšanos lielā apmērā tika aizturētas divas personas – RNP darbinieks un kāda privātpersona. Portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija liecina, ka aizturētais, visticamāk, ir RNP Finanšu pārvaldes vadītājs Jānis Kalniņš.

Aizdomās par mahinācijām RNP aizturētajiem procesa virzītājs piemērojis drošības līdzekli policijas uzraudzību.