Rīgas mēra Nila Ušakova preses sekretāre Anna Kononova informē, ka LPP/LC Rīgas domes frakcijas deputāti ir kļuvuši par sabiedriskās organizācijas "Gods kalpot Rīgai!" biedriem. Tuvākajā laikā šī biedrība pārtaps par politisku partiju, savukārt pēc attiecīga partijas kongresa lēmuma nosaukumu nomainīs LPP/LC frakcija Rīgas domē, informē Kononova.

Ušakovs otrdien tikās ar LPP/LC frakcijas deputātiem, lai apspriestu darbu pašvaldībā un šā gada aktualitātes. Domes priekšsēdētājs uzsvēris, ka "Saskaņas centra" un LPP/LC frakciju sadarbība Rīgā esot "ārkārtīgi veiksmīga", informē Kononova. "Jau kopš paša sasaukuma sākuma koalīcija ir noteikusi prioritātes pašvaldības darbā un vadās no šīm prioritātēm arī ikdienā," uzskata mērs.

Starp frakcijām ir parakstīts līgums par sadarbību, kas saglabās savu spēku arī pēc tam, kad LPP/LC frakciju pārtaps par frakciju "Gods kalpot Rīgai!".

"SC un LPP/LC frakciju sadarbība Rīgā ir ļoti veiksmīga, kopīgiem spēkiem mēs arī ekonomiskās krīzes situācija spējām saglabāt sociālo atbalstu rīdziniekiem, nesamazinot pabalstiem atvēlētos līdzekļus, realizēt līdz šim vērienīgāko skolu un bērnudārzu rekonstrukcijas programmu, celt pašvaldības dzīvokļus un pienācīgi uzturēt pašvaldības policiju," uzskata Ušakovs, paužot pārliecību, ka, partneru frakcijai pārtopot par "Gods kalpot Rīga!" frakciju, šī sadarbība tikai uzlabosies.

Jau ziņots, ka kustību "Gods kalpot Rīgai" izveidoja bijušais LPP/LC biedrs, Rīgas vicemērs Ameriks. To tuvākajā laikā plānots pārveidot par partiju, kas startēs Rīgas domes vēlēšanās.