VVD, pārbaudot Sarkandaugavas iedzīvotāju sūdzības par gaisa piesārņojumu, 21.septembrī apturēja termināļa darbību, pēc trim dienām uzņēmums iesniedza dienestam plānu piesārņojuma mazināšanai, un 25.septembrī VVD atļāva terminālim turpināt darbu. 

 ”Man-Tess" skaidro, ka darbības apturēšana radīja uzņēmumam zaudējumus, un vēlas, lai lēmumu atzītu par prettiesisku un ”tiktu novērsta līdzīgu gadījumu atkārtošanās".

”Man-Tess" norāda, ka VVD lēmumu balstīja uz gaisa piesārņojumu mērījumiem   stacijā ”Opsis" Tvaika ielā 44, kas, pēc uzņēmumu domām, nav novietota atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem un neļauj ”noteikt piesārņotāju - vai tas ir SIA ”Man-Tess" vai kāds cits uzņēmums Sarkandaugavas rajonā".

Tai pat laikā uzņēmums vēlreiz apliecina gatavību īstenot izstrādātā plānā gaisa kvalitātes uzlabošanai paredzēto pasākumu kompleksu un par to informēt sabiedrību.

Jau ziņots, ka VVD septembra nogalē nolēma apturēt Rīgas ostas termināļa "Man - Tess" darbību Rīgā, Kundziņsalā, aizliedzot tam jebkādas darbības ar naftas produktiem un ķīmiskām vielām. Termināļa darbība tika apturēta, jo uzņēmums atkārtoti pārkāpis normatīvajos aktos noteiktās vides prasības un tam izvirzītos nosacījumus šādām darbībām.

Uzņēmums pauda neizpratni par šādu VVD lēmumu, saucot to par bezatbildīgu un nepamatotu. Galvenais pārmetums esot par reaktīvās degvielas aviācijai pārkraušanu uzņēmumā. Saskaņā ar atļauju "Man-Tess" drīkst šo aviācijas degvielu pārkraut no dzelzceļa vagona uz kuģi, taču, kopš pagājušā gada rudens, uzņēmums pārkrauj šo degvielu pretējā virzienā - no kuģa uz vagoniem, lai tālāk nogādātu starptautiskajai misijai Afganistānā.

"Man - Tess" ieskatā, piesārņojuma apjoms nemainās, vai "shēma ir vagons-tvertne-kuģis vai pretēji kuģis-tvertne-vagons".  

”Sarkandaugavas smirdes" lieta kārtējo reizi kļuva aktuāla šogad maija nogalē. Naktī uz 26.maiju Sarkandaugavas iedzīvotājus pārsteidza spēcīga smaka, kas nākusi no Rīgas brīvostas teritorijas, kur esot pārkrauti naftas produkti. Sarkandaugavas iedzīvotāji vērsās policijā ar lūgumu pārbaudīt notikušo. Policija jūnija sākumā sāka pārbaudi, taču secināja, ka nav pamata ierosināt krimināllietu.

VVD paziņojis par aizdomām saistībā ar iespējamām atsevišķu uzņēmumu pretlikumīgām vidi  piesārņojošām darbībām Rīgas brīvostasvai tai pieguļošajās teritorijās.