Pēc tam, kad pagājušā gada 3. jūlijā notika ugunsgrēks SIA "Baltais vējš" ķīmisko vielu angārā Mārupē un tādēļ Mārupītē un Māras dīķī nonāca ķīmiskais piesārņojums, kas izraisīja zivju bojāeju, tomēr RD pārstāvji norāda, ka pašlaik ūdens ir attīrījies, un piemērots zivīm.

Māras dīķa kopējā platība ir pieci hektāri. Tajā dabīgi notiek zivju populācijas atjaunošanās, tomēr speciālisti rekomendēja ielaist arī zivju mazuļus. Eksoerti atzina, ka vispiemērotākās būtu vienvasaras karpas un līņi, jo līdaku daudzums Mārupītē un Māras dīķī pēc to ķīmiskās piesārņošanas ir samazinājies, norāda Rīgas domē.

Zivju iegādi un ielaišanu Māras dīķī Rīgas domes Mājokļu un vides departaments finansēs no līdzekļiem, kas iegūti, iekasējot maksu par rūpnieciskās zvejas tiesību izmantošanu iekšējos ūdeņos un jūras piekrastē. Lai papildinātu zivju resursus, tuvākajā laikā tiek plānota zivju mazuļu ielaišana arī Juglas ezerā. Tur tiks ielaisti 2 920 sīgu un 3 487 peledu mazuļi. Kopumā zivju mazuļu iegādei un ielaišanai izlietos 3 650 latu.

Kā norāda RD, zivju mazuļus piegādās Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūts "Bior". Ielaižamo zivju suga un daudzums tika saskaņots ar šī institūta Zivju resursu pētniecības departamentu, kurš nodarbojas ar zivju resursu pētniecību un izstrādā rekomendācijas ilgtspējīgai zivju atražošanai Latvijas ūdeņos Baltijas jūrā, Rīgas jūras līcī un iekšējos ūdeņos.

Pasākumā piedalīsies Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs un priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks, kā arī RD Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko.