Foto galerija: "Delfi" Aculiecinieks

Foto galerija: Rīgas mērs apskata plūdus Arkādijā

Plūdu dēļ svētdien un pirmdien būs slēgta transporta satiksme Ojāra Vācieša ielas posmā no Uzvaras bulvāra līdz Hermaņa ielai. Šajā posmā slēgta arī 10.tramvaja kustība un pasažierus šajā maršrutā uzdots pārvadāt "Rīgas satiksmes" autobusiem, informē Rīgas Dome.

Visticamāk, aizdambējums radies zem tilta, pār kuru Mārupīti šķērso Uzvaras bulvāris. Pie tilta strādā palīdzības dienesti, savukārt Ceļu policija sākusi regulēt satiksmi pārplūdušajā O.Vācieša ielas sākumposmā blakus Lokomotīves stadionam un Arkādijas parkam, informē aculiecinieki.

Rīgas domē (RD) portāls "Delfi" noskaidroja, ka plūdu iemesls ir caurtece pie degvielas uzpildes stacijas "Dinaz", kuru nosprostojuši zari un citi gruži. Avārijas novēršanā iesaistīti visi dienesti - gan glābēji, gan ceļu uzturētāji, informē dome.

Svētdien pēcpusdienā notikuma vietā ieradās arī Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) un citas Rīgas domes amatpersonas.

Mēra preses sekretāre Anna Kononova informē, ka speciālisti par vienu no iespējamiem applūšanas cēloņiem uzskata bebru sabūvētos aizsprostus. Kā otra versija varētu būt tīrīšanas darbi Māras dīķī, kā rezultātā ar duļķēm aizsērējusi ūdeņu novadīšanas sistēma.

Ušakovs uzdevis atbildīgajiem dienestiem maksimāli īsā laikā novērst avārijas situāciju, lai varētu atjaunot tramvaju kustību, kā arī sakārtot stadionu, kur 6. oktobrī jānotiek U19 komandu sacensībām futbolā, informē Kononova.

Kā liecina novērojumi, īpatnējais skats pulcina ziņkārīgos, kuri apstādina automašīnas un pulcējas pie Arkādijas parka, apbrīnojot un fotografējot milzīgo ūdens klāju. Ūdens līmenis regulārajā gultnē ir tikai virspus Māras dīķa slūžām.

Ja arī jums ir aktuāli un saistoši foto, video materiāli vai arī jums ir viedoklis par sabiedrībā aktuāliem notikumiem, rakstiet 'DELFI Aculieciniekam'. Satura iesūtīšanas formu atradīsiet šeit.