Vidējā parāda summa, par ko saņemti mierizlīguma pieteikumi, ir aptuveni 700 latu.

Pieteikšanās komunālo parādu nomaksas mierizlīgumam būs iespējama vēl divus mēnešus - līdz 31.decembrim. Pēc 1.janvāra pret visiem parādniekiem, kas šādu līgumu nebūs noslēguši, uzņēmums vērsīsies tiesā.

Patlaban uzņēmumam ir aptuveni 1000 aktīvas tiesvedības par parādu piedziņu un, noslēdzoties mierizlīgumu slēgšanas termiņam, "Rīgas namu pārvaldnieks" gatavojas plašiem tiesu darbiem.

No 1.jūlija līdz 31.decembrim lielākais pašvaldības namu apsaimniekotājs SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" piedāvā noslēgt vienošanos par parāda pamatsummas atmaksu laikā līdz 24 mēnešiem, nemaksājot uzkrāto kavējuma naudu. Lai visos pašvaldības apsaimniekotajos namos būtu vienāda kārtība, šādu iespēju piedāvā arī "Rīgas pilsētbūvnieks".

"Rīgas namu pārvaldnieka" klienti mierizlīgumus var noslēgt klientu apkalpošanas centros, savukārt "Rīgas pilsētbūvnieka" apsaimniekoto namu iedzīvotājiem jādodas uz uzņēmuma biroju Rīgā, Baznīcas ielā 19/23, ceturtajā stāvā, kur uzņēmuma darbinieki sniegs konsultācijas par to, kā uzrakstīt iesniegumu, sagatavos līgumu un vēlāk piezvanīs, lai vienotos, kad klients var atnākt un parakstīt vienošanos.

"Rīgas namu pārvaldnieks" apsaimnieko ap 3500 namu, un uzņēmuma klientu parāda kopējā summa līdz šā gada jūlijam bija sasniegusi 31 miljonu latu, no kuriem 7 miljoni latu ir aprēķinātā kavējuma nauda. Kopumā uzņēmumam parādā ir aptuveni 64 000 klientu, no kuriem aptuveni 24 000 ir ilgstošie parādnieki. Ilgstošo nemaksātāju parādu vidējā summa ir aptuveni 1500 lati, no kuriem 40-50% ir kavējuma nauda.