Kā skaidroja Rīgas pilsētas izpilddirektora Jura Radzeviča (LPP/LC) preses sekretārs Uģis Vidauskis, pasākums atteikts, jo pieteikums nav iesniegts likumā noteiktajā termiņā.

Kā ziņots, čigānu-romu biedrību savienība un Latvijas Čigānu tautu apvienība sestdien, 25.septembrī, aicina visas ieinteresētās privātpersonas un organizācijas uz Latvijas čigānu apvienošanas kongresu, informēja kongresa organizatoru pārstāvis Mihails Mušta.

Apvienošanas kongress notiks plkst.15 viesnīcas "Maritim" konferenču zālē.
Mušta informēja, ka lēmums apvienot organizācijas pieņemts, lai čigānu organizācijas būtu vienotas un tās varētu oficiāli vērsties pēc aizstāvības starptautiskās organizācijās, arī Eiropas Padomes Parlamentārā asamblejā. Līdz šim čigāni nebija apvienojušies vienā organizācijā, kas ierobežo iespējas izmantot tās Eiropas Savienības (ES) atbalsta programmas, kas paredzētās ES valstu minoritāšu iedzīvotājiem.

"Mēs nevēlamies kādas īpašas priekšrocības, bet vēlamies iekļauties integrācijas procesā un pretendēt uz valsts atbalstu, tāpat kā visi citi iedzīvotāji. Patlaban čigānu diasporai ir grūtības ne tikai Latvijā, bet arī daudzās ES valstīs. Lai paustu attieksmi pret Francijas valdības rīcību, deportējot čigānus, arī Latvijas čigānu organizācijas nolēmušas 28.septembrī plkst.12 pie Francijas vēstniecības organizēt piketu. Ja mēs tagad paliksim vienaldzīgi, tad līdzīga situācija var veidoties arī citās valstīs," stāstīja Mušta.