No amatiem atkāpjas 'Ceļu pārvaldes' vadība - Zaļetajevs un Lauva

www.DELFI.lv | 
No amatiem atkāpjas 'Ceļu pārvaldes' vadība - Zaļetajevs un Lauva
Foto: LETA
Otrdien pēc tikšanās ar Rīgas mēru Nilu Ušakovu (SC) no amatiem nolēmuši atkāpties kukuļošanas skandālā iesaistītā pašvaldībai piederošā uzņēmuma AS "Ceļu pārvalde" padomes priekšsēdētājs Sergejs Zaļetajevs un valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Lauva (abi SC), liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija.

Tuvākajā laikā tiks sasaukta uzņēmuma akcionāru ārkārtas sapulce, kurā lems par jauna padomes un valdes priekšsēdētāja iecelšanu, kā arī audita veikšanu uzņēmumā.

"Ceļu pārvalde" paziņojumā medijiem skaidro, ka, ņemot vērā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) uzsākto izmeklēšanu un izvērtējot radušos situāciju, lai turpmāk nekaitētu pašvaldības uzņēmuma reputācijai, Lauva vērsies ar iesniegumu pie Ušakova ar lūgumu atstādināt viņu no amata pienākumiem līdz izmeklēšanas beigām.

Lauva uzskata, ka visas KNAB darbības veiktas tikai ar vienu mērķi – panākt uzņēmuma vadības maiņu. "Acīmredzot pretdarbību izraisīja jaunā un agresīvā uzņēmuma ekonomiskā darbība, kas lauza iepriekš īstenotās uzņēmējdarbības tradīcijas un būtiski uzlaboja AS "Ceļu pārvalde" finanšu rādītājus, padarot to par vienu no vadošajiem uzņēmumiem valstī savā nozarē. Vienam uzņēmumam iegūstot, citi zaudē, tāpēc negatīvais troksnis, kas radīts ap uzņēmumu, un tam sekojošās tiesībsargājošo struktūru darbības var vērtēt kā izrēķināšanos ar Lauvu kā uzņēmuma valdes priekšsēdētāju, kura vadības stils un iedzīvinātā uzņēmējdarbības prakse iznīcināja vecās, gadiem īstenotās darbības, kas veiktas noteiktu personu un uzņēmumu privātās interesēs," teikts paziņojumā.

Jau vēstīts, ka Ušakovs otrdien pieprasīja akcionāru sapulces sasaukšanu un audita veikšanu, pamatojoties uz Rīgas pašvaldībā saņemto informāciju par "Ceļu pārvaldes" noslēgto līgumu ar banku "Citadele" par bankas garantiju izsniegšanu, ieķīlājot akciju sabiedrības nekustamos īpašumus un saimnieciskai darbībai nepieciešamo tehniku, un faktoringa līgumu ar SIA "Citadele līzings un faktorings", ieķīlājot sabiedrības krājumus un prasījuma tiesības.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) kriminālprocesā, kas uzsākts saistībā ar kukuļošanu AS "Ceļu pārvalde", aizturējis četras personas. 11.oktobra vakarā KNAB veica kratīšanu uzņēmumā, un aizturētas arī četras personas. Izmeklēšanā noskaidrots, ka kukulis 10 500 latu apmērā nodots ar vairāku personu starpniecību, un tas bija paredzēts par līguma noslēgšanu un pasūtījuma izpildi viena konkrēta apakšuzņēmēja interesēs, informē birojā.

KNAB norāda, ka iegūtie pierādījumi ir pietiekami, lai biroja izmeklētājs atzītu četras aizturētās personas par aizdomās turētām vairāku noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā un atbalstīšanā, proti, starpniecībā kukuļošanā, krāpšanā lielā apmērā un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanā lielā apmērā.

Savukārt viena "Ceļu pārvaldes" amatpersona ir atzīta par personu, pret kuru ir uzsākts kriminālprocess par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā un kukuļņemšanu.

Kriminālprocesā iesaistītajām personām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi. Plašāku informāciju patlaban KNAB nesniedz.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka KNAB veicis kratīšanu ceļu būves un uzturēšanas uzņēmumā "Ceļu pārvalde", kura lielākais īpašnieks ir Rīgas pašvaldība. "Ceļu pārvalde" ir viens no lielākajiem Latvijas ceļu būves uzņēmumiem.

www.DELFI.lv
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!
Lasi vēl
Ušakovs prasa auditēt 'Ceļu pārvaldes' garantiju līgumu ar 'Citadeli'
Ušakovs prasa auditēt 'Ceļu  pārvaldes' garantiju līgumu ar 'Citadeli'
'Ceļu pārvaldes' kukuļošanas lietā aizturētas četras amatpersonas
'Ceļu  pārvaldes' kukuļošanas lietā aizturētas četras amatpersonas
KNAB veicis kratīšanu ceļu būves uzņēmumā 'Ceļu pārvalde '
KNAB veicis kratīšanu ceļu  būves uzņēmumā 'Ceļu  pārvalde '
Reklāma
Arhīvs