No 1.oktobra Rīgas pilsētā darbojas septiņas patversmes/naktspatversmes, kuras līdzfinansē RD. Vasarā RD līdzfinansēja 342 vietas naktspatversmēs, septembrī – 432, bet no 1.oktobra vietu skaits visās patversmēs kopā palielināts līdz 567 vietām. Septembrī sešās patversmēs uzturējās vidēji 357 cilvēki.

Saskaņā ar rīcības plānu bezpajumtnieku atbalstam naktspatversmes no 1. līdz 31. oktobrim darbojas no plkst.18 līdz 8, savukārt visu diennakti tās darbosies, ja gaisa temperatūra būs zemāka par -10 grādiem un ja āra gaisa temperatūra būs zemāka par 0 grādiem un vēja ātrums lielāks par 10 metriem sekundē.

Nakts patversmes vīriešiem un sievietēm ir Bolderājā, Esplanādes ielā 1, kur saimnieko SIA "V.E.L.G.", kā arī biedrības "Latvijas Sarkanais Krusts" nakts patversme Latgales priekšpilsētā Gaiziņa ielā 7.

Nakts patversmes sievietēm ir Latgales priekšpilsētā Bārddziņu ielā 2 – Rīgas patversmes sieviešu nodaļa un Ziemeļu rajonā Tvaika ielā 2, korpuss 12, – "PINS" nakts patversme.

Nakts patversmes vīriešiem darbojas Latgales priekšpilsētā Maskavas ielā 208 – Rīgas patversmes vīriešu nodaļa, Maskavas ielā 336 – nakts patversme "Zilais Krusts" un SIA "V.E.L.G." naktspatversme Zemgales priekšpilsētā Kartupeļu ielā 8.

Rīgā no 1.oktobra darbojas piecas zupas virtuves, kuras līdzfinansē Rīgas dome, kas sagatavo kopumā 746 porcijas dienā. Darbu atsāk zupas virtuve Čiekurkalna tirgū Ropažu ielā 70, kas strādās darbdienās no pulksten 13 līdz 14, Āgenskalna tirgus rajonā skvērā starp Mazo Nometņu ielu un Zeļļu ielu, Krišjāņa Barona ielā 56 un Krišjāņa Barona ielā 126.

Dienas centrā bezpajumtniekiem un maznodrošinātajiem Katoļu ielā 57 pusdienas saņem tie klienti, kuri piedalās Dienas centra nodarbībās.

Vasaras periodā trijās zupas virtuvēs dienā Rīgas dome līdzfinansēja vidēji 400 porciju, septembrī – 450, bet oktobrī jau piecās zupas virtuvēs Rīgas dome līdzfinansēs kopā 746 porcijas dienā. Septembrī trijās zupas virtuvēs kopā izsniegtas 8592 porcijas.

RD Labklājības departaments atgādina – ja iedzīvotāju redzeslokā nonāk persona, kura uzturas dienas un nakts laikā dzīvošanai nepiemērotos apstākļos, t.i., uz ielas, dārza būdās, šķūnīšos, pamestās ēkās vai citās vietās, būtu vēlams informēt Rīgas patversmes Mobilo brigādi darbdienās pa tālruni 27023550 vai pa ārkārtas situāciju tālruni 112.