Pasākumā piedalīsies izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis, Rīgas mērs Nils Ušakovs, programmas dibinātāji, pašvaldību vadītāji un skolu direktori, kuru skolās jau 1.septembrī sāks strādāt 22 jaunie programmas dalībnieki.

Dalībai programmā šogad pieteicās 299 jaunieši. Izturot konkursu 13 pretendenti uz vienu vietu, darbu skolā 2012./2013.mācību gada 1.septembrī sāks 22 Iespējamās misijas skolotāji.

Šis ir piektais gads, kad izglītības programma Iespējamā misija skolām piesaista talantīgus, mērķtiecīgus un ar līdera potenciālu apveltītus jauniešus, kuri vēlas būt skolotāji un ar savu darbu grib ietekmēt pārmaiņas izglītībā.

Iespējamā misija pastāv, lai nostiprinātu izglītību kā vērtību Latvijā, piesaistot darbam skolā augstskolu absolventus un jaunos profesionāļus ar potenciālu kļūt par iedvesmojošiem skolotājiem un nākotnes līderiem.

Šo jauniešu talants un enerģija palīdz veidot skolās pozitīvu un progresīvu vidi, celt skolotāja profesijas prestižu un paaugstināt skolēnu motivāciju mācīties, lai kļūtu par aktīviem sabiedrības locekļiem un veidotājiem. Līdz šim 44 Latvijas skolās strādājuši vai šobrīd strādā 54 Iespējamās misijas dalībnieki. Programmu dibinājuši "Lattelecom", "Swedbank" un "Ideju partneru fonds".