Viņa norāda, ka nepilnu divu mēnešu laikā, kopš tika paziņots par sabiedriskās organizācijas izveidi, atbalstu tai izteikuši 703 cilvēki, no kuriem daļa politikā iesaistās pirmo reizi.

Pētersone informē, ka dibinātāju vidū būšot vairāki sabiedrībā zināmi kultūras un mākslas darbinieki, atzīti mediķi, uzņēmēji, izglītības darbinieki - augstskolu profesori, skolu direktori, kā arī augstskolu mācību spēki. Vēlmi kļūt par partijas dibinātājiem izteikuši arī daudzi studenti.

Jau ziņots, ka 27.janvārī pēc Amerika iniciatīvas tika nodibināta jauna sabiedriskā organizācija "Gods kalpot Rīgai!", kuras mērķis ir apvienot pilsētas patriotus, lai kopīgiem spēkiem veidotu Rīgu par drošu un sakārtotu mājvietu visiem tajā dzīvojošajiem.

Partija plāno 2013.gadā piedalīties pašvaldību vēlēšanās, taču plānots, ka daļa atbalstītāju, kas politikā nevēlēsies iesaistīties, darbosies kā padomdevēji.

Saskaņā ar Politisko partiju likumu politisku organizāciju var nodibināt 200 un vairāk atbalstītāji. Partijas dibināšanas kongress notiks sestdien Mazajā ģildē.